новини от региона

ГРАДСКА ФУТБОЛНА ЛИГА ПАЗАРДЖИК

2015-2016 ПЪРВИ СЕЗОН

За да участвате през ПЪРВИЯ сезон 2015/2016 на ГРАДСКА ФУТБОЛНА ЛИГА ПАЗАРДЖИК, трябва да изпълните следните условия: 

1. Да имате регистриран отбор в системата, като притежавате потребителско име и парола на отбора.

2. Да картотекирате минимум 8 футболиста за сезон 2015 / 2016 в отбора си. Записването на играчите се прави електронно, online на сайта, или с помощта на организаторите, като се впишете с вашето потребителско име и парола. На всеки записан играч трябва да бъде качена снимка, на което ясно и разпознаваемо се вижда лицето на футболиста. Ако снимката не отговаря на изискванията, картотека не може да се направи, и състезателят няма да може да участва в мачовете. Освен снимка, на всеки играч трябва да бъде въведено ЕГН, дадена позиция,на която се състезава и състезателен номер, отговарящ на екипировката му.

3. Всеки състезател, който се картотекира в даден отбор, трябва да има действаща картотека. Тя се прави за срок от една календарна година и с нея футболистът може да участва във всички надпревари и турнири на Градска Футболна Лига, БАМФ (Българска Асоциация по Минифутбол) и EMF (Европейска Федерация по Минифутбол). Цената на една картотеката за 365 дни е 6лв. за Висша лига и 12 лв за всички участници (отбори), които ще се състезават в турнирите: Шампионска лига и Лига България, за сезон 2015/2016г., който стартира на 01.09.2015г. Играчи, без действаща картотека, няма да бъдат допускани в мачовете. 

4. За да запишете отбора си за Сезон 2015/2016 трябва да заплатите следните такси:

* Такса за участие - 50лв

* Депозит от два предплатени мача - 80лв (покрива последните два мача през сезон 2015/2016г.) 

5. За да участвате в Сезон 2015/2016, отборът ви трябва да има минимум, екип - включващ еднакви тениски с различни номера на гърба. Отбори без екипи, не могат да участват в шампионата. В рамките на 1 месец, от започване на Висшата лига, всички отбори трябва да се снабдят с екипировка. Повече от 1 месец отсрочка не може да бъде направена. Препоръчително е екипите да имат логото на ГФЛ-Пазарджик, в случай че се използват в състезания от републиканско и международно естество (логото може да поискате на мейла на организаторите). Разрешено е да се играе само в футболни обувки с малки гумени бутонки - тип стоножки. Забранява се носенето на футболни обувки за естествена трева с пластмасови, метални и прочие бутони. Изключения не се допускат. ЗАБРАНЕНО Е ПОЛЗВАНЕТО НА ЕКИПИ, НА КОИТО ИМА ЕМБЛЕМИ НА КОНКУРЕНТНИ ЛИГИ.

6.  Извлечение от правилата:

* играе се 2 полувремена по 25 мин.

* в игра са 5 полеви играчи + вратар, с право на неограничен брой смени (хокеен тип)

* в игра могат да са само играчи записани в системата с действаща картотека - редовен състезател. Ползването на нередовни състезатели води до служебна загуба за отбора.

* при получаване на жълт картон, наказания състезател излиза за 5 минути извън игра, а на него място влиза смяна. Ако няма смяна, отборът играе в намален състав.

* при получаване на червен картон, наказания състезател излиза извън игра, като напуска пределите на игрището, а на негово място влиза друг играч след 5 минути. По време на пет-минутното наказание, отборът играе в намален състав. Втори жълт картон е автоматично червен картон.

* при получаване на син картон, наказания състезател излиза извън игра, а на него място влиза смяна. наказания състезател няма право да участва повече в срещата. Ако няма смяна, отборът играе в намален състав. 

* тъч се изпълнява с крак, а защитаващия се отбор стои на минимум 3 метра от топката.

* при изпълнение на пряк и непряк свободен удар, защитаващия се отбор стои на минимум 4 метра от топката.

* при изпълнение на ъглов удар, защитаващия се отбор стои на минимум 5 метра от топката.

* всеки отбор има право на едно отлагане на двубой (без значение от турнира) до зимната пауза и едно след това. Отлагания не се прехвърлят за следващ сезон. Отложените срещи се играят в рамките на 10 календарни дни.

* Трансферният прозорец ще се затвори след изиграването на 2 кръг от шампионата. До тогава отборите ще могат да добавят и премахват свободно играчи в състава си. След затваряне на прозореца, отборите ще могат само да добавят нови играчи, неограничено, до достигане на максималната квота от 20 играча. Изчистване на листите може да се направи отново по време на трансферен прозорец, който ще се отвори с края на последния мач от всеки полусезон и ще се затвори след изиграване на първите мачове от следващият дял на първенството. Последните три кръга от шампионата, отборите нямат право да добавят нови играчи. Те доиграват с наличните футболисти.

* отбор, който не се яви на среща от шампионата без предупреждение, следва да заплати глоба в размер на 80лв (покрива цялата сума на срещата). Ако отборът се обади в деня на мача (по-малко от 24 часа преди двубоя), че няма да участва в дадената среща, следва да заплати глоба в размер на 40лв. Ако отборът се откаже от участие в даден мач и предупреди организаторите до един ден преди срещата, губи мача служебно и не заплаща допълнителни наказателни такси. При второ неявяване, дори и с предупреждение, отборът заплаща глоба от 40лв. Третото неявяване изключва отбора от шампионата до края на сезона. Отбор , който не се яви в мач от последните 3 кръга на шампионата се счита за дисквалифициран, независимо от класирането си до момента.

7. Победителят във ВИСША ЛИГА ще бъде обявен за шампион за 2015/2016г. Той печели квота за турнира ШАМПИОНСКА ЛИГА 2016/2017г. Завършилите на второ и трето място във ВИСША ЛИГА печелят квоти за турнира ЛИГА БЪЛГАРИЯ 2016/2017г. Завършилите на последните три места в крайното класиране на ВИСША ЛИГА ще загубят мястото си в елита за 2016/2017г. 

8. Носителят на купата на ПАЗАРДЖИК, ще получи квота за участие в турнира ЛИГА БЪЛГАРИЯ за сезон 2016/2017г.

ЗА ИНФОРМАЦИЯ И КОНТАКТ: 0888770030 ТОДОРОВ email: gfl_pazardjik@abv.bg 

резултати на живо

Няма мачове за избраната дата

рожденици