новини от региона

Tреньори на Порто: Децата ви не са по-лоши от португалските (ВИДЕО

Треньорите в школата на португалския гранд Порто Жозе и Антонио дадоха специална пресконференция заедно с президента на школата ДАФ Пламен Марков, на която разкриха подробности около партньорството си.

Треньорите в школата на португалския гранд Порто Жозе и Антонио дадоха специална пресконференция заедно с президента на школата ДАФ Пламен Марков, на която разкриха подробности около партньорството си.

Място на пресконференцията беше BAUHAUS Arena, а между другото португалците направиха специален подарък на Пламен Марков.

Двамата португалски специалисти ще обучават децата в ДАФ и ще предадат опита си на българските си колеги през тази седмица. Те са тук по специална покана на школата, която е само старт на партньорството.

„В рамките на една седмица ще работят с нашите деца по наша покана. Един от нашите отбори участва на футболен турнир в Германия, където направихме контакта с Порто. Продължихме комуникацията. Решихме така да осъществим този обмен на опит. По този начин ще помогнем страшно много на развитието на школата и треньорите ни“, сподели Пламен Марков, бивш национален селекционер.

„3000 деца играят в школите ни, най-добрите деца отиват в Порто. Но истината е, че българските деца са на едно ниво с португалските“, сподели Жозе.

ДАФ пък ще изпрати три от своите таланти на лагер в Португалия по-късно.

„Ще им покажем на децата как тренираме, очакваме да им дадем нещо, което правим в Португалия. Имаме 14 училища в Португалия и дори в Лисабон, Богота“, добави Антонио.

С колегите сме със страхотно впечатление. Те искат опитът да се споделя с колегите, а при нас е обратното. Това, което ние ще научим, няма да остане само сред нас. Всеки колега може да влезе в контакт с нас“, заявиха от треньорското ръководство на ДАФ.


Треньорите на Порто и ДАФ с отлична пресконференция  

резултати на живо

Няма мачове за избраната дата

рожденици