новини от региона

Запишете се в приятелския турнир в Цариброд (Сърбия)

Приятелите на БАМФ от сръбския град Цариборд (Димитровград) организират турнир по мини футбол на 15 юли 2015г. Каним всеки отбор от България, който иска да се включи в инициативата, да се запише за участие. 

За повече информация и записване: +38163435174

"ЦАРИБРОДСКО СПОРТНО ЛЯТО 2015"

ТУРНИР ВЪВ ФУТБОЛ НА МАЛКИ ВРАТИ

Димитровград 2015

ПРАВИЛА

ОБЩИ РЕГЛАМЕНТИ:

1. Мачът продължава 2x15 мин - за деца и юноши. За сениори и ветерани
мачът продължава 2 х 20 минути (почивка 5 минути). Ветерани играят по системата (5 + 1). 3а мерене на времена е задължен главния съдия.

2. Състав на екипа от 10 играчи е един и същ през цялото време докато трае турнира.

3. Екипът не може да излезе с по- малко от 3 (2+1) играчи.

4. Играе се задължително в спортно облекло.

5.  Броя  на летящите промени е неограничен (извършва се в маркирана област на страничната линия на терена).

 ПРАВИЛА:

1. Вратарят има право с ръка да прехвърли топката преко центъра, и да топката не удари на земята преди да премине отсрещната половина.

2 . Тъч се изпълнява с  крак точно от тъч линията . Тъч и гол тъч са индиректни удари (гол не важи).

3. Дузпа се изпълнява от 6 метра. Всичките играчи трябва да бъдат зад топката най-малко 5 метра от нея (вратаря на голлинията).

4. Всяка върната топка от съиграча вратаря не смее да хваща с ръце (играе се косвен удар). След изпълняването на аут, гол аут и нарушение от своята половина вратаря може с крак да приеме  нарочно върната топка от свой съиграч в своя вратарен простор.

5. Корнър се изпълнява от ъгъла на игрището (има корнър и от вратаря). Топката трябва да бъде на самия ъгъл, гол от корнъра важи.

6. При изпълняване на свободен удар, тъч и корнър, разстоянието на противника е 5 метра, а ударът се изпълнява 4 с. от момента когато съдията даде сигнал.

7.  След 5 направени нарушения в едно полувреме, шестото се изпълнява като наказателен удар от 10 метра (всички играчи зад място на изпълняване от 5 метра). И вратаря трябва да бъде най-малко 5 метра от топката. Седмото и всяко следващо нарушение ако е направено по-близо от 10 метра изпълнява се от мястото, където е направено. Ако е направено по-далече от 10 метра, наказателния удар се изпълнява от точката от 10 метра.

8. Натрупаните нарушения не се пренасят от първото във второто полувреме.

9. Вратаря има право да притежава топката най-много 4 секунди.

10. Гол аут изпълнява вратаря с ръка.

  11. Играч може да бъде наказан с предупреждение ( жълт картон) или червен ( одстраняване до края с право на замяна след две минути). Играч, който получи два жълти картона (предупреждения) веднага получава червен картон (одстраняване). Дисциплинарната комисия решава за размера на евентуалното наказание при остраняването. Жълтите картони се след свършването на мача се изтриват.

12.  Ако гол даде отбора, който има повече играчи в играта или ако двата отбора имат еднакъв брой на одстранени играчи, а в играта имат 4:4 или 3:3 играчи, при постигнатия гол могат да се попълнят с по един играч. Ако отборът играе с 5:3 играчи, и отборът, който има по-голям брой играчи даде гол, допълва се само отборът, който е имал на терена само трима играчи, 4:3 играчи и отборът, който има повече играчи даде гол може да се добави по един играч по отбор. Ако голът е постигнат от отбора с по-малко играчи играта продължава без допълняване.

13. В случай на равенство, докато трае купата изпълняват се по три дузпи последователно, а ако и тогава резултатът бъде нерешен изпълнява се по една дузпа последователно до окончателна победа. Всички играчи вписани в протокола трябва да изпълняват дузпи.

14. Мач се съди от двама съдии, от които първоназначения е главен съдия.

15. Отборът има право на един тайм аут във всяко полувреме. Тайм аут може да бъде поискан от отбора само ако има топката. Тайм аутите не се пренасят от полувреме. Тайм аут се обажда на съдията.

Забележка: Всичките останали правила съвпадат с правилата на ФУТЗАЛА.

СПЕЦИАЛНИ РЕГЛАМЕНТИ:

1.Системата на състезанието определя opraнизaтopът (ЛИГA, КУПА, KOМБИHAЦИЯ)

2.Съставът на отборите се докладва най-късно 15 минути преди началото на мача

3.Организаторът определя състезателната комисия и комисия за жалби, която извършва жребий, разглежда жалбите (писана форма, заплатена такса за жалба) и други въпроси, които не са регулирани с тези или специални пропозиции.

4. Всеки отбор по време на турнира може да играе с най-много 10 играчи

5. Жалба на протокола се обявява непосредствено след завършения мач (най-късно до 10 минути) а писмено образложение и такса до 30 минута след обявената жалба. Нетаксирани жалби няма да бъдат разглеждани. Такса първа степен за деца и юноши е 500 динара, а за сениори и ветерани по 1 000 динара. Такса за жалба от друга степен (Организационен съвет) за всиюки категории е 2 000 динара. Решение на второстепенната комисия е оконачателно. В случай на позитивно решение, заплатената такса се връща на отбора.

6. Играч може да играе само за един отбор в една категория. Пионири родени през 1998 година и по-малки нямат право да играят сениорска конкуренция, докато ветерани могат да играят в сениорска конкуренция. Право на участие на турнира в категорията ПО-ГОЛЕМИ ДЕЦА имат момчета родени през 2001, 2002 и 2003године. Право на участие в категория ПО-МАЛКИ ПИОНЕРИ имат момчета родени през 2004 и по-малки.

7. Строго да се внимава с наборите, защото всяко нарушение ще бъде наказвано с дисквалификация. Всеки участник е задължен със себе си да носи документ, с помощта на който може да се извърши проверка на възрастта (паспорт, ученическа книжка със снимка) по поискване на противниковия отбор.

НЕЩАТА, КОИТО НЕ СА ПРЕДВИДЕНИ С ТЕЗИ ПРАВИЛА, РЕГУЛИРАНИ СА ОТ ПРАВИЛНИКА ЗА ФУТБОЛНИ СЪСТЕЗАНИЯ ФСС.

Димитровград, Юли 2015 г.   Такмичарска комисија 

резултати на живо

Няма мачове за избраната дата

рожденици