новини от региона

България срещу шампиона Румъния още на старта на МиниЕвро 2015

България изтегли нелек жребий за предстоящото през септември Европейско първенство по мини футбол в курорта Врсар, Хърватия.

Паднахме се в група "В" на турнира заедно с петкратния първенец Румъния, който триумфира и на последния шампионат на Европа в Черна гора през 2014 година. Останалите два отбора в групата ни са Шотландия и дебютантът Сърбия.

България присъства със сериозна делегация на жребия в хърватския град. Тя бе предвождана от вицепрезидента на Българска асоциация мини футбол Пламен Божидаров и председателя на Контролния съвет Марин Раковски.

Ето и пълния жребий: 

Група А

Група В

Група С

Група D

Група Е

Група F

Група G

Група Н

Хърватия

Румъния

Словакия

Молдова

Чехия

Германия

Черна гора

Русия

Израел

България

Англия

Словения

Гърция

Казахстан

Полша

Турция

Литва

Шотландия

Латвия

Италия

Испания

Уелс

Кипър

Австрия

Люксембург

Сърбия

Португалия

Унгария

Белгия

Босна

Франция

Ирландия 

Напред продължават първите два отбора в група. На официалната церемония присъстваха Бруно Алпезе, шеф на местната асоциация, Танос Пападополу, изпълнителен директор на Европейската федерация и още официални лица от участниците в жребия. 

EMF излъжи жребия пряко, чрез livestream на www.eurominifootball.com

Българският представител на Европейското първенство ще бъде излъчен след приключването на Шампионската Лига на България,  организиранa от Българска Асоциация Минифутбол. Финалната фаза на турнира ще се състои от 24 до 26 Юли в спортен комплекс "Камчия" край Варна.  

СНИМКИ: Жребий за Европейското по мини футбол 

резултати на живо

Няма мачове за избраната дата

рожденици