новини от региона

България във втора урна на жребия за Европейското Първенство по минифутбол

България заема 9 място в Европейската ранклиста и попадна във втора урна за предстоящия жребий на Европейското Първенство по минифутбол, който ще се проведе на 15 Юни във Врсар, Хърватия. След слабото представяне на последния шампионат, българите изпаднаха от урната на водачите, но все пак е най-високопоставеният отбор във втора урна.

Така България се размина с отборите на Казахстан, Гърция, Англия, Словения, Турция, Полша и Израел, с които няма как да игреаем в груповата фаза на турнира.

Първенството, организирано от Европейската Федерация по Минифутбол(EMF) ще се състои от 21 до 26 Септември в Хърватия с участието на 32 страни, разделени в 8 групи по 4 отбора.

Жребият ще бъде изтеглен в понеделник, 15 юни от 15:00ч. българско време, на специална церемония в хотел Belvedere, Врсар, Хърватия. БАМФ ще изпрати делегация от 8 човека, предвождана от вицепрезидента си Пламен Божидаров. EMF ще излъжи жребият пряко, чрез livestream на www.eurominifootball.com

Българският представител на Европейското първенство ще бъде излъчен след приключването на Шампионската Лига на България,  организиранa от Българска Асоциация Минифутбол. Финалната фаза на турнира ще се състои от 24 до 26 Юли в спортен комплекс "Камчия" край Варна. 


резултати на живо

Няма мачове за избраната дата

рожденици