новини от региона

Георги Софкин и БАМФ стартират грандиозен проект (СНИМКИ)

Познатият не само в България, но и в почти цял свят Георги Софкин гостува на BAUHAUS Arena, където днес стартира впечатляващия си проект в кооперация с Българска асоциация мини футбол.

Познатият не само в България, но и в почти цял свят Георги Софкин гостува на BAUHAUS Arena, където днес стартира впечатляващия си проект в кооперация с Българска асоциация мини футбол.

А именно - национален отбор за хора с различни видове инвалидност (national team for people with different disabilities).

Жоро е президент на българската организация „Малки европейци” и на националната спортна асоциация „Нисък ръст”. Двукратен европейски и олимпийски шампион по бадминтон за хора с нисък ръст. Въпреки това, днес на игрищата видяхме един земен човек, който ни позволи да стане част от света му. Само за да отбележим, за няколкото часа на BAUHAUS Arena, той проведе телефонни разговори с фигури като Димитър Пенев, Влади Гаджев, Стойчо Младенов, Павел Панов и прочие. На живо пък се срещна с Краси Безински, който също бе на игрищата. Факт бе, че всеки един разговор бе доста сърдечен и не се минаваше без някоя шега.

Като тази на Пената, който разкри как Жоро като малък е нахлул на терена на мач между Берое и ЦСКА в Стара Загора, откъдето е и малкият голям мъж.

Колкото до проекта, Жоро обеща подкрепа направо от Реал Мадрид, с чието ръководство се срещна по време на гостуването на "белия балет" в София. Софкин дори има покана да гостува в Испания на именития тим. Освен това, по проекта за съставянето на този отбор, той има подкрепата на различни личности от света на спорта и управлението на държавата.

За финал той показа и малко умения с топката на BAUHAUS Arena, където се снима с водещите фактори Пламен Божидаров и Богомил Маринов - Мечката. Не се размина и без автографи за малчуганите, трениращи на игрищата. Както и много снимки.

А за проекта - очаквайте още инфо в най-скоро време!

Ето и галерия от гостуването - Георги Софкин на гости на БАМФ

резултати на живо

Няма мачове за избраната дата

рожденици