новини от региона

Пет двубоя от ЛИГА БЪЛГАРИЯ вдигнаха настроението на футболен Пловдив

Вчера на терена на спортен център Арена бе футболен пазник, събрал отбори от София, Стара Загора, Смолян, Бургас, Сандански, Казанлък, Хасково и Ботевград. Доста оспорвани битки, в които феърплея тържествуваше, а неутралния пловдивски фен остана доволен от показаното от кандидатите, засилили се да превземат върха в ЛИГА БЪЛГАРИЯ.

Началото на шоуто дадоха ФК Ботев Гълъбово (Стара Загора) и Интерхаус България (София). В мач на надхитряне, софиянци изненадаха дори и себе си, побеждавайки с 3:1 коравите заралии, с което ги изхвърлиха от надпреварата. Така Интерхаус излиза на трето място в ранглистата тази година, след като отмъкнаха мастития коефициент на съперника и със сигурност ще бъдат поставени в жребия за 3 кръг.

Индепендиенте от Смолян дори не запотиха екипите, след като съперникът от Стара Загора ЕЛ ГАЛАКТИКОС се отказа от мача в последния момент, достигайки до регионалния финал на комерсиален турнир, с което позволиха на противника да продължи напред в надпреварата. 


Никаква милост не проявиха MFC Lazur Burgas, размазвайки ТЕРЕН - Б (Сандански) със 7:1, като по този начин бургазлии вече чакат жребия за 3 кръг. 


Противно на всички очаквания, софийският Media United отстрани Кулата (Казанлък) с драматичен резултат през редовното време и още по-инфарктно изпълнени дузпи. След като водиха с 4:1 на полувремето, "журналистите" позволиха съперника да вземе инициативата през втората част и само дозата късмет позволи в края резултата да е 5:5. И когато последва пропуск на втората дузпа, всички в щаба на софианци вече не вярваха, че казанлъшкия отбор ще пропилее следващите 2 дузпи, от което си тръгнаха с наведени глави от терена на спортен център Арена.За финал, шест от Титаните (Хасково) опитаха да се преборят с двойно повече от Мургаш Врачеш (Ботевград) и докато хасковлии бяха свежи се получаваше. За тяхно съжаление горещото време си оказа своето негативно въздействие и след 0:2, ботевградчани си тръгнаха с победата, постигайки обрат до 6:2.


Не толкова сполучлив бе денят за половдивските отбори. ОЦП проспа първата част, като в крайна сметка позволи на Валяците (София) да стигнат до изпълнение на дузпи и се простиха с турнира - 3:3 в редовното време, плюс два пропуска от бялата точка е простата равносметка за носителя на КУПАТА НА ПЛОВДИВ 2014г. Преди тях, на същия терен в Самоков, ЕЛМА ТАКСИ не успя да "извози" АТИ КОНСУЛТ (Пазарджик) и след 2:7 ще се съсредоточат във вътрешния шампионат. Три отбора все пак продължават напред, като отново го направиха без игра. Малко преди да отпътуват за Бургас, ХЪШОВЕ получиха добрата новина, че Изида (Добрич) се отказва от участие и за съжаление на "зелените" разходката до морето се отложи. Същата беше ситуацията и при АПФК Пловдив, като визитата до Карлово пропадна, след отказ от страна на вицешампиона за 2014г. Сините (София). Един отбор от Пловдив все пак посети Карлово и това бяха Фитони, но напразно. Отборът на КАТАЛУНЦИТЕ (Ловече) не се яви за срещата.


 

резултати на живо

Няма мачове за избраната дата

рожденици