новини от региона

Приятели Юнайтед от Джебел спечелиха Коледния турнир в Кърджали

Мини футбола в Кърджали събра 1820лв БЛАГОТВОРИТЕЛНО!!!

Мини футбола в Кърджали събра 1820лв БЛАГОТВОРИТЕЛНО!!! "Приятели Юнайтед" от Джебел шампион в "Коледния турнир"! 

Отбори по мини футбол и приятели на най-бързо развиващия се спорт в околността събраха сумата от 1820лв, за да помогнат на Цвети, която събира средства за трансплантация на бъбрек в Турция.
Коледният благотворителен турнир организиран от БАМФ Кърджали се проведе на 22.12.2018г (събота) в "Училището за Шампиони" "П. Р. Славейков" с директор Милко Багдасаров. По този начин училището също се включи в инициативата. Освен тях съдействие за провеждане на мероприятието оказаха медицинското лице на БАМФ Кърджали Четин Коджаахмед, съдиите от ОС на БФС Кърджали Владимир Годуманов и Стойчо Колев, както и човекът зад камерата от "V Video" Гавраил Маргаритов, който направи страхотен видео репортаж също абсолютно безплатно. БАМФ пък подсигуриха наградите в турнира - купа и индивидуални годишни награди ,а Пламен Божидаров подари екипировка на победителите. 
В турнира се включиха единадесет отбора от региона. Имаше три представителя от Джебел, един от Припек, един от района на Енчец и шест отбора от Кърджали. В благотворителния турнир участие взеха и част от местните момчета на ПФК "Арда 1924" подвизаващ се във "Втора Лига" - Ахмед Осман и Беркай Халил, който игра редом до своя баща Метин Халил, като по този начин двамата сбъднаха мечтата на много хора, а именно баща и син да излезнат заедно на терена, макар и на малки врати. Юношеският отбор на професионалния клуб също взе участие в турнира. Два отбора представители на БАМФ Кърджали дариха средства без да участват в турнира. Това са "Ю ЕС Инженеринг" и ФК "Докторите". Останалите отбори взели участие и дарили средства са: FC "Pripek", FC "One Minute" ФК "Джебел 1928", ФК "Зелениково", "Шаткишеб", ФК "Арда 1924 - Легенди", "Фин Метал Груп", ФК "Арда 1924 - Дубъла", "Петлите", "Кралете" и шампиона в благотворителния турнир "Приятели Юнайтед" от Джебел. Приятели на мини футбола, състезатели на други клубове и случайни хора също дариха кой колкото може за каузата. 
Организаторите на турнира в лицето на Благовест Саръев и Альоша Синабов благодариха на всички за това, че отделиха средства и време във вече празничните дни и  помогнаха за осъществяването на това мероприятие. Благовест Саръев допълни, че е изключително радостен от това, че годината за БАМФ Кърджали завършва по този начин. Всички отбори са обединени и задружни в това да се помогне на човек в нужда. Всеки един от участниците в първенствата започва да осъзнава, че това което правим не е за да търсим високо спортно майсторство, а просто, за да се забавляваме, разпускаме и да помагаме с каквото и когато можем. Накрая завърши с думите "Благодарим, Ви! Всички заедно, винаги можем повече!" 
Събраните средства ще бъдат преведени по сметката на Цвети в първият работен ден след празниците.
Наградените след края на мероприятието бяха шампионът в благотворителния турнир - ФК "Приятели Юнайтед". Вратарят на ФК "Арда 1924" - Шабан Исмаил за вратар на годината. Капитанът на FC "Balkanstroy"  Сюлейман Шефкет за защитник на годината. За полузащитник и нападател на годината съответно бяха наградени Мехмед Раим от ФК "Импулс" и Емил Казиев от ФК "Мастило". Голмайстор на годината е Фахри Тасим от "One Minute", а Евгени Георгиев от "Global Net" бе избран за най-коректен играч за 2018г. Наградата футболист на годината отиде в ръцете на Николай Терзиев от ФК "Арда 1924".  

резултати на живо

Няма мачове за избраната дата

рожденици