новини от региона

Министър Красен Кралев награди вторите в света

Специален почетен плакет беше връчен на героите от Кейптаун

Официален прием за националите по футбол 5 беше организиран от министъра на младежта и спорта г-н Красен Кралев. На събитето присъстваха зам.- председателят на БАМФ Петър Дилчев, изпълнителният директор Борислав Александров, както и целият отбор, воден от главния мениджър Пламен Божидаров.

Вторите в света разказаха на министъра подробно за цялото първенство, емоциите които са изпитали, трудностите по пътя към финала и някои забавни истории от престоя им в перлата на Южна Африка. 

Обсъди се бъдещото развитие на мини футбола и стратегията на Българска Асоциация Мини Футбол в сферата на аматьорския спорт и игрите в свободното време. Акцентът беше как най-разпространения масов спорт да стигне до повече подрастващи и да се използва като инструмент за превенция.

Г-н Кралев подчерта и добрата взаимовръзка между мини футбола и футзала в България, обмяната на спортно-технически кадри между двете направления, както и административната помощ от страна на БАМФ.

Срещата се проведе в приповдигнато настроение, г-н Кралев награди отбора с почетен плакет за грандиозния успех, а Българска Асоциация Мини Футбол му връчи благодарствена плоча за цялостните заслуги към развитието на мини футбола в България.

 

резултати на живо

Няма мачове за избраната дата

рожденици