новини от региона

Дени Костадинов с ексклузивно интервю за #PalmsStars

Koшмарът на Германия разказва за голямата си страст мини футбола и Националния отбор на България

След кратка пауза рубриката ни #PalmsStars се завръща. Днес Ви срещаме с Дени Костадинов, който ни разказа за себе си, за любовта към мини футбола и за това какво предстои пред националния ни отбор – надеждите за Световното първенство в Австралия догодина, както и предстоящата Балканска лига, на която България ще бъде домакин.

- Здравей, Дени. Представи себе си с няколко думи.

- Здравейте. Казвам се Неделян Костадинов и съм на 25 години. Започнах да се занимавам с футбол от около 6-годишна възраст. Юноша съм на Локомотив (София), като там останах до навършване на пълнолетие. За съжаление, нещата не се развиха по начина, по който исках да се развият и взех решение да спра с футбола на голям терен. След това реших да се преориентирам към мини футбола.

- Разкажи ни малко повече за периода, свързан с мини футбола.

От 2011 година мога да кажа, че съм национален състезател по мини футбол. Първоначално регламентът беше един, но от лятото на миналата година имаме национален отбор, който се селектира и водим сериозна подготовка преди участие на големи форуми.

- За кой мач може да кажеш, че е незабравим за теб?

Тук без да се замислям отговарям, че мачът с Германия от Европейското първенство миналата година е най-незабравимият мач за мен. Имахме преднина от два гола (3:1), но в последствие ни изравниха. След това организирахме много хубава атака с Христо Чалъков и Ники Петров, а аз успях да се разпиша в самия край на мача и донесох 3 точки в актива на България. Това бе много емоционален за нас успех, защото знаете на какво ниво се намира Германия във всеки един спорт.

- Преди два месеца приключи Европейското първенство. Как ще коментираш представянето на българския отбор.

Аз съм доволен от представянето на форума. Целта ни беше излизане от групите, но въпреки, че не я изпълнихме аз виждам надграждането за последната година. Нямахме много късмет и това ни коства излизане от групите. Раздадохме се максимално, развиваме се и това е най-важното.

- Следващата година предстои Световно първенство в Австралия..

Силно се надявам да видя кенгура отблизо (смее се). Имаме шанс да получим квота за Световното. Каквото зависи от нас ще го направим.

- В началото на 2019 година се планира създаването на Балканска лига. Какви са целите там?

Разбира се, едно достойно представяне е важно за нас. Ще бъдем домакини, така че се надявам на подкрепа от нашите фенове. Един от най-силните отбори в този спорт е Румъния, надявам се, че ще успеем да ги победим. Играхме няколко контроли с тях и със сигурност има голямо израстване от наша страна. Ще покажем на какво сме способни на Балканската лига.

- Какво ще пожелаеш на читателите на palmsbet.com?

Пожелавам им да са здрави, да ни подкрепят и да очакват много спортни успехи 

резултати на живо

Няма мачове за избраната дата

рожденици