новини от региона

КАПИТАНЪТ НА БЪЛГАРИЯ ХРИСТО ЧАЛЪКОВ ГОСТУВА В РУБРИКАТА #PalmsStars

Пловдивчанинът разказва за неговата авантюра с любимата игра и пътя му до капитанската лента

Борбеният капитан на националния отбор по мини футбол Христо Чалъков ни гостува тази седмица в рубриката #PalmsStars. Между всички професионални ангажименти и тренировки Христо успя да отдели малко време и да ни разкаже за честта да носи капитанската лента на националния отбор.

- Здравей, Христо. Разкажи на нашите читатели малко повече за себе си.

- Здравейте. Казвам се Христо Чалъков и съм на 35 години. С футбол се занимавам от както се помня. Мисля, че бях на 8 години, когато за пръв път стъпих на стадиона на Марица (Пловдив) и така започна любовта ми към най-великата игра. След като навърших 18 години играх няколко сезона в аматьорските нива на българския футбол. През 2008 година реших, че ще се преориентирам и от големия терен се преместих на малкия и вече 10 години се занимавам с мини футбол. Тогава сформирахме отбор в Пловдив под името ВИП Дент. Име, което мисля, е познато на голяма част от хората които следят и се интересуват от тази игра в България. И до ден днешен съм част от този отбор. С ВИП Дент като клубен отбор спечелихме два пъти правото да участваме и да представляваме България на европейски първенства. От миналата година вече имаме и истински национален отбор, селектиран от специалистите Николай Михов и Дани Несторов,б лагодарение на които съм част от националния отбор на България по мини футбол.

- Кой е най-запомнящият се за теб мач?

- Има няколко мача, които няма как да забравя, но на преден план изпъква мача ни от миналата година с Германия. Победихме ги с 4:3 с гол в последната минута. Има и един финал на Каменица Фен Купа. Беше през 2012 година. Тогава спечелихме турнира, а с това и правото да посетим мега дербито Реал Мадрид срещу Барселона.

- Кой е любимият ти отбор?

- В България нямам любим отбор. От европейските грандове симпатизирам на Барселона.

- А любимият ти футболист?

- Като футболист идол ми беше Христо Стоичков. Той е човек оставил със златни букви името си в историята на българския и световен футбол.

- Какво предстои пред националния отбор по мини футбол?

- Предстои ни един дълъг път. Все пак не трябва да забравяме, че нашият отбор е на само една година от създаването си и благодарение на нашите треньори стъпка по стъпка вървим нагоре и повишаваме нивото и класата на отбора. Следвашата година предстои Балканска лига, в която България ще участва и ще гоним добро представяне и колкото е възможно по-добро класиране. Имаме шанс да получим и квота за участие на световно първенство което ще се проведе през 2019г. в Австралия, но това ще стане ясно на по-късен етап.

 

резултати на живо

Няма мачове за избраната дата

рожденици