новини от региона

МАГЬОСНИКЪТ В СРЕДАТА НА ТЕРЕНА ДОБРИН МИХАЙЛОВ "ДОБАТА" С ИНТЕРВЮ ЗА PALMS BET

ДОБАТА ОБИЧА ДА ФЛИРТУВА НА ТЕРЕНА И ИЗВЪН НЕГО, ВИЖТЕ КАКВО СПОДЕЛИ ЗА ВСИЧКИ ФЕНОВЕ НА МИНИ ФУТБОЛА

Добрин Михайлов - Добата е нашият пореден гост в рубриката ни #PalmsStars. Срещаме го на малкия терен, където обича да практикува любимия спорт в свободното си време. Добата ни разказа за себе си, за любовта към мини футбола и за  най-хубавите си футболни спомени, както като футболист, така и като фен.

- Здравей, Доба. Разкажи на нашите читатели малко повече за себе си. От кога се занимаваш с футбол, кой е първият ти клуб и как така се стигна до националния отбор по мини футбол?

- Здравейте. Казвам се Добрин Михайлов и съм на 31 години. Роден съм в град Сливен, където от 9-годишен започвам да тренирам футбол. Юноша съм на местния ОФК Сливен и до ден днешен практикувам най-хубавият спорт в света. Имах кратка професионална авантюра по долните дивизии в Шотландското първенство още на 20-годишна възраст, но така и не ми хареса като желана дестинация. Няколко поредни контузии попречиха на развитието ми като професионален футболист и ме отказаха от големия терен. Разбира се, мини футболът винаги е бил една възможност като цяло е предпочитаният от мен формат.

- От колко време се занимаваш с мини футбол и кой е най-незабравимия за теб мач?

- С мини футбол се занимавам вече около 10 години в София и все още изпитвам огромна радост от това. Турнирите по различни градове в страната и извън нея са задължителна част от ежедневието ми. Един от най-незабравимите мачове за мен беше част от турнира „Каменица Фен Купа“ в Пловдив преди две години. Спечелихме с дузпи и това ни даде шанс да посетим Барселона и да се запознаем с част от играчите им. Беше наистина радостен и незабравим момент, който ще помня цял живот.

- Освен като футболист обичаш да ходиш и на стадиона като фен.

- Разбира се! Като всеки човек занимаваш се със футбол и спорт като цяло, посещаването и гледането на мачове е задължително хоби. Имал съм удоволствието да гледам мачове на любимите ми Барселона и Манчестър Юнайтед. Левскар съм от малък, така че там не се пропускат мачове

- Как ще коментираш представянето на Европейското първенство в Украйна? Какви са амбициите пред отбора?

- Искам да започна с това, че реално от малко повече от година вече имаме национален отбор по мини футбол, който бива селектиран от селекционерите Николай Михов и Даниел Несторов. До преди това отборът, спечелил Шампионската лига на България, представляваше страната на Европейските първенства. За тази една година ние проведохме сериозна подготовка, имахме няколко лагера, както и контроли със силни съперници. Отбори като Чехия, Румъния, Босна и Херцеговина, Казакстан и други водещи държави са с години практика пред нас като повечето от тях правят основно само това, докато при нас футболът е на втори план и всеки си има основна работа задължения и отговорности. Въпреки това смея да твърдя, че се представихме на едно много добро ниво, макар и да не успяхме да покрием целите си, а именно излизане от групата. Амбициите са ясни - следващата година да е по-добра от предходната и да се развиват идеите и плановете, които са предварително заложени. И това ще стане с времето, сигурен съм!

- Какво ще пожелаеш на феновете?

Искам да им пожелая да са живи и здрави и поне малко да сме успели да ги зарадваме, колкото и трудно да е това в днешно време с този натоварен начин на живот.

 

резултати на живо

Няма мачове за избраната дата

рожденици