новини от региона

Чехия е новият европейски шампион

Александър Костадинов с авторитетно ръководене на финала

Отборът на Чехия е новият европейски шампион, след като на финала преди малко разгроми Румъния с 4:1. Така световният шампион за 2017г успя да спечели така дълго чаканата евротитла, която им се измъкваше доста време. Чехите имаха възможност да играят еврофинал и през 2017, когато в Бърно бяха домакини на шампионата, но тогава Русия грабна титлата под носа им, след изпълнение на дузпи.

Сребърните медали останаха за Румъния, които едва ли са доволни, след като зад гърба си имат 6 поредни евро титли. Трябва да се отбележи, че все пак това е завръщане за северните ни съседи на финал, след 2 годишна пауза.

Бронзовите медали окичи на гърдите си отборът на Казахстан, които по-рано днес в мача за 3/4 място се наложиха над Англия с 2:0. Това е рекордно касиране на островитяните на европйеско първенство, което вероятно ще се приеме като успех в най-футболната нация.

България не успя да излезне от своята поредварителна група, завършвайки трета, но пък честта на българския мини футбол бе защитена от рефера Александър Костадинов, който бе главен рефер на финалът на EMF EURO 2018 KIYV.

резултати на живо

Няма мачове за избраната дата

рожденици