новини от региона

Нова доза адреналин в турнира "PARADISE CUP"

Пореден кръг изпълнен с вълнуващи двубои в летния турнир на БАМФ Кърджали - "PARADISE CUP". 
Денят започна със спектакъл сътворен от FC "Global Net" и ФК "Припек". Двата отбора са едни от малкото, които продължават да са без наказателен картон. Днес както и в предните си два двубоя, момчетата и на двата отбора бяха повече от коректни. Освен феърплей те показаха и много добър и атакуващ футбол, като си отбелязаха цели дванадесет гола. Дуото Евгени Георгиев - Генча и Лазар Попов отбелязаха двете попадения за "Global Net", а останалите две реализира Ердинч Али. Последният се разписа и в собствената си врата, като по този начин леко помрачи, иначе доброто си представяне. Останалите седем попадения за припекчани отбелязаха Георги Касабов, Милен Башев, Денислав Пехливанов. Кристин Пашов и Илиян Зафиров добавиха по две попадения, а капитанът Иван Башев записа асистенция. 
От развоят на вторият двубой зависеха много неща. На FC "One Minute" им трябваше победа с повече от четири гола, за да продължат към топ четири за сметка на лидера до този момент ФК "Граничар". Въпросът за мнозина тук бе дали "докторите" ще позволят да бъдат леко надиграни или ще бранят своята чест. Въпреки загубата с 0:8 отбора на "Докторите" показаха мъжество и играха доста добре, като на полувремето губеха с едва 0:2. Смело може да се твърди че медиците играха така сякаш от този двубой зависи тяхното класиране. Показателно за това са двата жълти картона получени от Рейхан Мехмед и Рамадан Исмаил, както и спасените деветнадесет удара от блестящия вратар Ерай Дурмуш. На два пъти жълтият цвят видяха и футболистите на "One Minute". Оцветени в жълто бяха Иликнур Вели и Сезер Мустафа. Мустафа се отчете с хеттрик, като същото стори и Бекир Шабан, а по едно попадение добавиха Дениз Асенов и Ахмед Моллахасан. Отборът на "One Minute", има още един повод за радост, тъй като те получават правото да представляват Кърджали в турнира "Лига България" на есен. Това се случи след като единият от отборите добили право на участие от класирането си в  "Купата на Лигата", не подаде заявка за участие в срок. По този начин покана за участие получи класиралият се четвърти в "Купата на Лигата" - FC "One Minute". 
Третата среща за неделната вечер бе най-стойностната до този момент в "PARADISE CUP". Финал преди финалите изпълнен с много футбол, много битка, желание, хъс и себераздаване и от двата отбора. В нея ФК "Джебел" се нуждаеше само от точка, за да се класира първи в групата си. ФК "Зелениково", обаче нямаше какво да губят и нанесоха първи своя удар след попадение на Халим Реджеб още в четвъртата минута. Този гол сякаш изненада джебелчани и те като ужилени започнаха да търсят така важното попадение. Червените създаваха положение след положение, но гол така и не падаше. Дълго очакваното попадение все пак дойде десетина минути преди края на срещата. Негов автор стана Джемил Салибрям - Кампо. Когато всички вече очакваха червените да се класират за полуфинала, Иван Иванов - Ибо хвърли в екстаз публиката на ФК "Зелениково". Бранителят се възползва от разбъркване в наказателното поле и отбеляза с глава. В оставащите седем, осем минути "Джебел" опитаха всичко, но момчетата в зелено затвориха подстъпите към своята врата и до гол не се стигна. По този начин след изключително интригуващия двубой ФК "Зелениково" стана третият отбор класирал се за топ четири след ФК "Арда 1924" и FC "One Minute". 
Последната четвърта квота се очакваше да бъде лесно спечелена от ФК "Арда". Всъщност тя бе спечелена, но не беше никак лесна, след като отбора на "Ю ЕС Инженеринг", особено през първото полувреме игра като равен с равен срещу бившите футболисти на едноименния клуб. Първото попадение в срещата дойде чак в осемнадесетата минута след автогол на Ерсин Муса. Така завърши и първата част. Второто полувреме започна с натиск на ардинци и логичното все пак се случи. Момчетата реализираха нови седем попадения, с които съкрушиха съперника си. Точни за сините бяха Емил Казиев на два пъти, Димитриос Николов - Джими, Христо Николов - Дангата, Борислав Големанов, Дамян Чаушев и Ерай Салиф. Освен попадението си Салиф направи куп асистенции и на три пъти уцели страничния стълб. Почетното попадение за "Ю ЕС" отбеляза Юсеин Тасим. Освен резултата от срещата, трябва да отбележим, че двата съперника също продължават участието си в турнира без да са получавали официално предупреждение. Както вече споменахме "Global Net" и "Припек" също са чисти от към картони до момента, а към тях трябва да добавим и ФК "Импулс". 
Следващите двубои от турнира са на 25.07.2018 Сряда от 18:30.  

резултати на живо

Няма мачове за избраната дата

рожденици