новини от региона

VIP Dent е новият стар шампион

Черно-белите с втора поредна титла и рекордна четвърта в историята на ГФЛ

Отборът на VIP Dent успя да защити титлата си от миналата година, след като в последния 29-ти кръг на ШАНС 2000 ВИСША ЛИГА, успя да победи вечния си съперни КЦМ 2000 ГРУП с 3:4. По точи начин, черно-белите изпревариха вечния си съперник с крайното класиране с 1 точка и са ШАМПИОНИ НА ПЛОВДИВ за 2018г. Това е рекордна четвърта шампионска титпа за VIP Dent, с което те са ненадминати в историята на Градска Футболна Лига, като не само това, но и са единствения тим печелил пловдивския шампионат повече от веднъж. 

След равностойното начало на двубоя, изглеждаше, сякаш VIP Dent влиза в мача с по-силна амбиция, в резултат на което Христо Чалъков даде преднина на своите в 11-та минута. Едва тогава КЦМ се посъбуди и тръгна по-смело в атака. Труда им се възнагради, когато Александър Стойчев изравни в 21-та. Спокойствието за сините не продължи дулго, след като в края на полувремето отново Чалъков върна преднината на черно-белите. 

През втората част огромния брой зрители, които въпреки дъжда предпочетоха да наблюдават двибоя на живо, се насладиха на мини футбол от високо ниво. Двата отбора търсиха гола, без изобщо да пестят сили и страст. КЦМ 2000 ГРУП пробва всичко за да стигне до скъпоценното за тях равенство, но вместо това Христо Чалъков оформи хеттрик в 35-та минута, с което даде солидна преднина за своя тим. В тези минути изглеждаше, сякаш черно-белите пречупват вечния си съперник. Не така мислише актуалния шампион на България за 2018г, които притиснати до стената реагираха като ужилени и още в същата минита върнаха едно попадение чрез своя страж Емил Данчев. След по-малко от 120 секунди Румен Генев изравни резултата, с което КЦМ 2000 ГРУП ставаха шампиони. 

Играта се изнерви, напрежението се покачи. Последваха няколко жълти каротони, с които съдийския тандем Думбалаков - Малинов опитаха да потушат страстите. И когато минутите се изплъзваха бързо за черно-белите, националът Христо Чалъков показа защо е най-добрия футболист на мини футболния терен в последните поне 5 години. Три минути преди края, дългокосия плеймейкър на черно-белите отбеляза четвъртото си попадение в срещата, което се равняваше на шампионска титла за VIP Dent.резултати на живо

Няма мачове за избраната дата

рожденици