новини от региона

Левски(Паталеница) грабна купата "Райкомерс"

Отборът на Левски(Паталеница) спечели турнира по футбол на малки врати за купа „Райкомерс”, който се състоя в Пазарджик под егидата на кмета на общината Тодор Попов.

Състезанието се проведе на изкуствения терен до „Лидъл” и премина под мотото „Да подгреем преди Световното в Русия”.

Организатори на проявата бяха Община Пазарджик и Българска асоциация минифутбол, която от есента на тази година ще провежда и в Пазарджик регулярно първенство за футбол на малки врати.

До финала на турнира стигнаха отборите на Балкан (Варвара) и Левски (Паталеница). Макар че в последния момент бе подкрепен от класни футболисти като Еди Дост и Янко Ангелов тимът на Балкан загуби с категоричното 0:4 от Левски, който пък прибави във витрината си пореден трофей от състезание на малки врати в Пазарджик. 

На трета позиция се класира тимът на Главиница, спечелил с дузпи малкия финал срещу много коравия отбор на Костандово, воден от Йордан Етов и Евгени Шолев. 

Първите 4 отбора в крайното класиране бяха стимулирани с парични премии. Освен, че вдигна купата „Райкомерс” отборът на Стоил Фърцов взе и квота за участие в квалификациите „Шампионска лига България”, организирана от БАМФ. 

Подгласниците на паталенчани – Балкан и Главиница пък спечелиха квота за квалификации на втория по престиж турнир – „Лига България”, който е също по юрисдикцията на БАМФ.

С предметни награди – спортна екипировка и артикули на Адидас и Пума и мобилни телефони от най-стария български GSM оператор - А1 бяха наградени призьорите в личното класиране. 

В приветствието си присъстващите участници и фенове на минифутбола президентът на БАМФ Пламен Минев благодари за подкрепата на кмета на общината Тодор Попов и на представителя на фирмата – спонсор „Райкомерс” в лицето на Илия Козарев.

Пламен Минев отчете, че Пазарджик има големи традиции във футбола, но и национален шампион на минифутбол. 

"През 2015-та година момчетата от Левски (Паталеница) станаха първи в България, показвайки, че и във вашия край има отлични футболисти. Вярвам, че лигата на Пазарджик, която ще стартираме заедно от есента с ваше участие и това на останалите отбори, които ще се включат в нея ще бъде не по-малко успешна", заяви г-н Минев. 

 

резултати на живо

Няма мачове за избраната дата

рожденици