новини от региона

ФК "Арда 1924" е първият носител на "Купата на Лигата" в Кърджали

Приключи турнирът по мини футбол, организиран от Българска Асоциация Мини Футбол в град Кърджали. Купата отиде в ръцете на ФК "Арда 1924" след драматична победа с дузпи срещу отбора на "Balkanstroy".  Двубоят започна по-добре за момчетата от "Арда 1924", които поведоха с красив гол на Николай Терзиев още в тридесетата секунда. Седем по късно, обаче Самет Рахим реализира от фал и върна "Balkanstroy" в мача. След здрава битка и себераздаване и от двата отбора се стигна до изпълнението на дузпите, където повече късмет имаха ФК "Арда 1924". 

Мачът за трето и четвърто място бе също доста оспорван. В него отборът на "Mastilo" успя да обърне резултата срещу FC "One Minute" и съответно се поздрави с бронзовите медали. Срещата бе изпълнена с интересни положения, като на няколко пъти гредите разочароваха футболистите. Все пак Бекир Шабан и Велислав Терзиев на два пъти пратиха топката в мрежата на противниковите вратари, оформяйки крайният резултат 2:1 в полза на "Mastilo". 
В турнира  участие взеха четиринадесет отбора от областта, които картотекираха общо двеста двадесет и пет състезателя. Това съобщи на награждаването Альоша Синабов, регионален представител на асоциацията. За всички участници в турнира бяха предвидени грамоти, а освен тях бяха връчени и индивидуални награди. Дисциплинарна комисия съставена от представители на всички отбори избра техните носители. За най-добър вратар в турнира бе избран Шабан Исмаил(ФК "Арда 1924") , а за най-добър защитник Сюлейман Шефкет("Balkanstroy"). Наградата за феърплей бе връчена на Благовест Саръев(ФК "Арда 1924"), а за най-полезен играч бе избран Емил Казиев("Mastilo"). Голмайстор на турнира с шест гола стана Велислав Терзиев от "Mastilo". Освен тези индивидуални награди бяха връчени грамота за футболист в най-добра спортна форма на Левент Асенов - Куша("Balkanstroy"), както и на най-младия състезател в турнира Дженк Салиф от ФК "Импулс". Отново след решение на ДК на БАМФ Кърджали за най-добър съдия в турнира бе избран Стойчо Стоев, а за всички останали съдии бяха подготвени благодарствени грамоти за оказаното съдействие в провеждането на турнира. Наградени за приносът им в турнира бяха и Четин Коджаахмед, медицинското лице в турнира, както и Гюнер Шюкрю - фоторепортерът без когото турнирът нямаше да бъде същият. Не на последно място по важност, бяха връчени грамотите за най-коректен отбор. Те бяха заслужени от половината от участващите отбори в турнира. Съставите на "Global Net", "Ю ЕС Инженеринг", "Арда", "Припек", "One Minute", "Спартак Кърджали" и "Докторите" бяха наградени, тъй като така и не видяха цветовете на картоните в своите срещи. За най-коректни сред коректните дисциплинарната комисия определи ФК "Докторите".
Всички футболисти и отбори бяха наградени от Альоша Синабов(регионален представител на БАМФ), Тургай Али(председател на ОС на БФС Кърджали), Милко Багдасаров(директор на СУ "П. Р. Славейков"), Владимир Годуманов, Петър Пешев(президент на ПФК "Арда 1924"), Пламен Божидаров(главен мениджър на БАМФ) и Пламен Минев(председател на обществения съвет на БАМФ). 
В краят на награждаването, когато всички очакваха единствено връчването на трофея на победителя, дойдоха и изненадите от централата на БАМФ в София. Награди за добрата организация и популяризирането на мини футбола в България бяха връчени на Альоша Синабов, Благовест Саръев и Тургай Али. Освен това, очаровани от организация, съдийство, публика, както и от доброто представяне на четирите финалиста организаторите от София обявиха изненадващо решение за всички участници. Пламен Минев и Пламен Божидаров решиха да дадат право на участие на първите три отбора от "Купата на Лигата" в турнирите "Шампионска Лига" и "Лига България". По този начин кърджалийските фенове на мини футбола ще имат възможност да наблюдават срещи на национално ниво още през идния септември, когато стартира и първенството "Лига Кърджали". Благодарение на това решение на софиянци в Кърджали ще започнат да пристигат отбори от други градове година по-рано от обявеното предварително. Напомняме, че обикновено за двата национални турнира се класират първите три отбора от всяко местно първенство, което значеше, че този сезон отборите  от Кърджали няма да участват. Според Минев и Божидаров, обаче Кърджали е готов да се изправи срещу най-добрите в страната още този септември и няма нужда да чака цяла година, за да покаже най-доброто от себе си. 
 

резултати на живо

Няма мачове за избраната дата

рожденици