новини от региона

СТАРИ ПОЗНАЙНИЦИ НА ФИНАЛ ЗА „КУПАТА НА ЛИГАТА”

Отборите на ФК „Арда 1924” и FC „Balkanstroy” ще се срещнат във финалния двубой за „Купата на Лигата” идният Понеделник от 19:30ч на стадион „Шампион” в СУ „П.Р.Славейков”. Двата отбора се познават изключително добре, като в последните години често се срещат на финален етап. Положителният баланс до момента е в полза на момчетата от FC „Balkanstroy”, като те надделяха над съперника си и в груповата фаза на настоящия турнир с 3:1. Какво ще се случи този път, предстои да видим на финала.

В мач за бронзовите медали пък ще спорят силните отбори на “Mastilo” и FC „One Minute”. Двата отбора спечелиха своите групи безапелационно, като днес само късмет не им достигна за да играят и на финал. Малкият финал ще се играе също  на 21.05.2018, но от 18:45ч

Двете полуфинални срещи протекоха изключително коректно, като това се дължи на спортсменската игра и на четирите отбора, а също така и на перфектното съдийство на двамата професионални съдии Атанас Делчев и Мустафа Шевкет. В първият двубой след равностойна игра и красив гол на Халим Реджеб отборът на FC „Balkanstroy” се класира на финала побеждавайки с 1:0. И двата отбора нацелиха гредите, а вратарите трябваше да показват рефлекс на няколко пъти. Във втората среща черната прокоба, която преследва “Mastilo” в последните четири години ги застигна отново. За тях това е четвърти полуфинал, загубен с дузпи в последните няколко турнира. В редовното време двата отбора действаха премерено, като тактически стояха добре на терена и търпеливо изчакваха своите възможности. В крайна сметка след една много коректна игра и добро представяне в дефанзивен план на двата отбора се стигна до крайното 0:0. При ролетката на дузпите по-точни бяха футболистите на „Арда 1924” и след 3:2 отбелязани дузпи се класираха за финала. В отбора на „Mastilo” днес личаха две имена. Едното е на бившата футболна звезда Емил Ангелов – Бабангида, а другото, надяваме се, на една бъдеща футболна звезда - четири месечният Даниел Казиев, син на другия нападател на ФК „Mastilo” Емил Казиев. Малкият красавец носеше фланелка с номер седем.

След краят на полуфиналните среши бе награден Мерджан Исмаил от „Ю ЕС Инженеринг” за „Футболист на седмицата”. Наградата връчиха Альоша Синабов и Благовест Саръев.

  

резултати на живо

Няма мачове за избраната дата

рожденици