новини от региона

Страхотни Четвъртфинали в "Купата на Лигата"

Четвъртфиналите в "Купата на Лигата" започнаха с убедителна победа на FC "BALKANSTROY". Те надделяха с 6:1 над ФК "Спартак Кърджали". Справящият се прекрасно до този момент отбор на "Спартак" не успя да се противопостави на единият от фаворитите за спечелването на трофея. За победителите на два пъти се разписаха Сабри Сабри и Седат Юмер, а по едно попадение вкараха Халим Реджеб и Ферах Исмаил. Попадението за "Спартак" отбеляза Шабан Ахмед. Освен с резултата, красивия футбол и класирането си на полуфинала феновете на "Балканстрой" ще запомнят днешния ден и с появата на терена  на Левент Асенов(Куша). Той е легенда на ФК "Арда" и по настоящем най-възрастният състезател в турнира. С влизането си в игра той напомни за най-силните си години във футбола. Той показа страхотна спортна форма, като по нищо не отстъпваше  и на най-младите в турнира.
Втората среща от  днешния ден бе с  не  по-малък заряд. FC "One Minute" и ФК "Докторите" изнесоха страхотна битка, в която и двата отбора имаха своите добри възможности за да продължат напред. Бекир Шабан с гол шедьовър и Фахри Тасим реализираха за много трудната победа на вторият полуфиналист в "Купата на Лигата". В двубоят имаше една доста спорна ситуация при резултат 1:0. В онзи момент отборът на Докторите претендира за нарушение с червен картон, който обаче съдията така и не видя. Въпреки протестите, отборът на "Докторите" все пак показа мъжество и доигра срещата. Те открито показаха недоволството си към съдията на двубоя, но от уважение към организаторите и за да не разочароват феновете си продължиха участието си.
Третият двубой от четвъртфиналите бе изключително равностоен. Отборът на ФК "Джебел" не бе побеждаван до този момент и само малшансът им попречи да продължат без загуба участието си в турнира. Двата отбора изиграха един коректен двубой с малко положения и един гол. Попадението, което класира "Арда 1924"  на полуфиналите бе дело на Ангел Стойчев.
Последният четвъртфинал бе "черешката на тортата". ФК "Мастило" и "Ю ЕС Инженеринг" изнесоха истински спектакъл. Двата отбора поддържаха интригата до самия край, като положенията пред едната и другата врата не спираха да валят. Двубоят завърши с резултат 5:3 в полза на Мастило, а срещата бе изпълнена с обрати. Още в петата секунда Мерджан Расим даде аванс на "Ю ЕС Инженеринг", отбелязвайки най-бързия гол в турнира. Емо Казиев изравни, след което отново Мерджан Расим покачи на 1:2. Сякаш като дежавю за 2:2 отбеляза отново Емил Казиев, а Мерджан Расим се разписа за трети път вкарвайки за 3:3, като преди това Велислав Терзиев бе направил 3:2. Стефан Иванов и отново Велислав Терзиев оформиха крайния резултат в головото фиаско достойно за финал. Освен футболните си умения двата отбора демонстрираха и истински феърплей, като взаимно решиха да си направят обща снимка за спомен след края на изключителният мач. Двата отбора останаха повече от доволни от съдийството и спектакъла, който представиха и си пожелаха много подобни двубои в турнирите на БАМФ Кърджали и за напред.
Преди началото на четвъртфиналите, Благовест Саръев връчи наградата "Футболист на седмицата" на един от най-младите спортисти в турнира - Милен Башев от ФК "Припек"

Ето и полуфиналните двойки, които ще се играят идния Понеделник: 
FC „Balkanstroy“ – FC „One Minute“ 
ФК „Арда 1924“ - ФК „Мастило“ 

резултати на живо

Няма мачове за избраната дата

рожденици