новини от региона

АПФК Пловдив показа честност за пример

Андреан Георгиев с жест, трогнал съперника

Днес на електронната поща на Градска Футболна Лига, пристигна следното писмо, на което искаме да дадем гласност. Ето пълния текст на писмото:

Уважаеми господа от ръководството на БАМФ и в частност Вие от Градска Футболна Лига, които отговаряте пряко за организацията на първенството по мини-футбол в Пловдив,

Имаме желанието да дадем гласност на една джентълменска проява, случила се по време на мача в сряда вечер между нашия отбор Тарос Трейд и АПФК Пловдив. Ще започнем оттам, че на терена се получи истинска битка, достойна за елита на пловдиския мини-футбол - на терена беше пълно с качествени футболисти от всякакви възрасти - като започнем от най-младия представител (набор 2000) и стигнем до най-оптиния (набор 1973). Срещата започна бурно и с високо темпо, а нашият отбор успя да "дръпне" в резултата с 3:0 след няколко ефективни контраатаки. Противникът ни върна един гол и така завърши първото полувреме - при резултат 3:1. През второто полувреме АПФК осъществиха сериозен натиск и върнаха още един, за да заплетат интригата още повече - 3:2. На терена вече вреше и кипеше, и в двата отбора хвърчаха искри, които в интерес на истината бяха повече в категорията "приятелски огън", отколкото по посока на противника. Казано накратко - получаваше се дерби с голям заряд, в което всеки, изглежда, бе готов на всичко, за да донесе победата на своя отбор. Но за наша приятна изненада това се оказа само привидно. При поредна атака на АПФК топката стигна до Андреан Георгиев, който беше лице в лице с мен - вратаря на Тарос Трейд. След кратко меле топката се затъркаля по посоката на голлинията, но аз успях да се хвърля назад и да я "закова" моменти преди тя да премине отвъд нея. Погледите на всички се насочиха към главния съдия, който посочи центъра - 3:3 с гол "фантом". Дотук добре, но не така мислеше самият голмайстор 

Андреан Георгиев - той се запъти спокойно към съдията и безкористно си призна, че гол няма - на лицето му не бе изписана дори капка съмнение дали да скрие онова, което бе видял. Оттам насетне мачът се доигра в същото високо темпо, завършвайки 4:2 в наша полза. След мача благодарих лично на Андреан и, естествено, разменихме по някоя и друга дума с добронамерено афектирания от загубата вратар на АПФК - Константин Велков, който също поддържаше тезата, че гол не е трябвало да бъде отсъждан. Да, навярно случката изглежда като проява на миниатюрен жест, но погледнато по-глобално - не е ли тъкмо това смисълът и целта на тези аматьорски футболни шампионати? Да се бориш за победа, но в рамките на честното; да преливаш от мотивация, но в рамките на справедливото спрямо съперника. Ние от Тарос Трейд искаме да поздравим целия отбор на АПФК Пловдив за феърплея, показан в нашия мач, и в частност на Андреан Георгиев, който е олицетворение на каузата на всяка една аматьорска спортна организация. Поздравяваме Градска Футболна Лига и БАМФ за перфектната организация на всички турнири, за които те отговарят! 

От Тарос Трейд

Ръководството на Градска Футболна Лига адмирира инициативата на Димититър Сотиров и Валери Шуманов от Тарос Трейд, а също така поздравява Андреан Георгиев и целия тим на АПФК Пловдив за проявената висша форма на спортмество.

резултати на живо

Няма мачове за избраната дата

рожденици