новини от региона

България остава в играта на Европейското след гол в последната минута

Нов изключително драматичен и напрегнат мач изиграха родните ни национали на Европейското първенство по мини футбол.

Пловдивчаните Вип Дент, които ни представят на турнира в зала "Игало" в Херцег Нови, Черна гора, изравниха в последната минута, за да изковат ремито 1:1 с Уелс във втория си мач от груповата фаза и така да запазят надежди за класиране напред. 

Имаме едва една точка след вчерашната загуба от Полша с 2:3, но теоретично имаме шанс все още дори за първата позиция, предвид развитието в групата. В момента лидери са Полша и Словакия с по 4 пункта, докато Уелс също като нас е с една точка. 

Довечера в 10:00 часа българско време играем решаващия последен сблъсък от груповата фаза със Словакия. И той като всички останали мачове до момента на нашия тим, ще се предава по БНТ HD. 

Колкото до мача, той тръгна доста мъчно за нашия тим. Уелсците бяха много нахъсани и стояха добре в защита, борейки се като лъвове за всяка топка. Съдиите от Румъния пък грабнаха вниманието с прекалено свободната игра, която пускаха. 

Две основателни положения за дузпа в наша полза не бяха уважени от тях, а имаше ситуации на чисти фаулове, които не се свиреха. В крайна сметка след много битка и малко удари до почивката, нулевото реми се запази. След подновяването на играта Уелс обаче направи своя удар. Таранът Арън Джефърис се възползва от грешка в нашата отбрана и с удар отблизо препарира стража Тодор Малинов. 

Двата отбора размениха по един удар в гредата, а времето минаваше и минаваше. Стигнахме до продължението на мача, когато с един от последните ни шансове Тодор Тимонов - Лимона намери Христо Чалъков и последния с удар по земя от границата на наказателното поле изравни резултата и вдигна на крака не само българи, а гърци, турци и кипърци, които в знак на комшийска дружба не спряха да ни подкрепят от трибуните по време на цялата среща. 

Остава да чакаме голямото зрелище довечера, което ще реши всичко в групата!  

СНИМКИ - България - Уелс 1:1  

резултати на живо

Няма мачове за избраната дата

рожденици