новини от региона

Ники Павлов и Йордан Хърков спечелиха първия Beach Sepak Takraw в Пловдив

Bulgarian Beach Sepak Takraw с подкрепата на Градска Футболна Лига пренесоха морския бряг в горещия Пловдив, поне за няколко часа. Вчера, въпреки жаркото слънце, на игрищата по плажен волейбол на спортния център на гребна база, се проведе първия турнир по Beach Sepak Takraw, типичен плажен спорт, братовчед на популярната игра джитбол. Много популярен в Азия, с леко побългаряване, първото състезание предложи много адреналин и приятни емоции на първите 6 тима, дръзнали да се включат в надпреварата. Победители се оказаха Николай Павлов и Йордан Хърков с отбор "Андип 92", които победиха драматично на финала тима на "86+" в състав Тодор Тимонов - Христо Чалъков след тайбрек. Така, пловдивските шампиони ще се включат в "ГРАНДЕ ФИНАЛЕ" на 10 септември на морския бряг във Варна, където ще премери сили с останалите 3 победителя от регионалните квалификации на Варна, Бургас и Шкоприловци. Освен тях, на големия финал участие ще вземат и всички звездни двойки, съставени от популярни футболисти от съответния град. Пловдивските звезди са Александър Александров и Здравко Лазаров, които направиха демонстративен мач по Beach Sepak Takraw, веднага след финала на надпреварата, пред погледа на насъбралата се любопитна публика.

За доброто настроение на всички участници и зрители се грижеше дуото топ журналисти на спортния отдел на Дарик радио - Добри Атанасов и Валери Станков. Те създадоха нужната доза настроение и принудиха състезателите да покажат максимума на своите възможности и не малко атрактивни изпълнения. 

Бронзовите медали окичиха "Жълто-черни убийци" в състав Даниел Минев и Петър Янев, които спечелиха битката за третото място срещу "Трада Дизайн" (Николай Иванов - Евгени Николов) . Ето всички резултати от турнира:

Група А:

"Андип 92" - "Дубала" 2-0

"Дубала" - "86+" 0-2

"86+" - "Андип 92" 1-2

Група Б:

"СпИртист" - "Жълто-черни убийци" 2-1

"Жълто-черни убийци" - "Трада Дизайн" 2-0

"Трада Дизайн" - "СпИртист" 2-0

Полуфинали:

"Андип 92" - "Трада Дизайн" 2-0

"Жълто-черни убийци" - "86+" 0-2

3/4 място:

"Трада Дизайн" - "Жълто-черни убийци" 0-1 

ФИНАЛ:

"Андип 92" - "86+" 2-1

Повече информация за този и останалите турнири от поредицата може да прочетете тук. Станете фен на Bulgarian Beach Sepak Takraw, като посетите фейсбук страницата ни и следете всички най-ново и интересно. Всички снимки от турнира може да откриете там. 

резултати на живо

Няма мачове за избраната дата

рожденици