новини от региона

Дани Несторов: Като качества сме в Топ 5 на Европейското

Играещият треньор на националния отбор на България по мини футбол Дани Несторов даде интервю за сайта на БАМФ при заминаването на тима за Европейското по мини футбол.

Турнирът ще се играе в Бърно, Чехия, а в групата ни са отборите на Германия, Полша и Украйна.

"Чувстваме се отлично, настроението е много добро, на мнение сме, че излизане от групата не стои на дневен ред, гоним класиране в топ 6, което ще ни класира за Световното. Като качества нашите футболисти са в Топ 5 на Европейското. Много по-добре сме технически от 80 процента от отборите. Единственият проблем е, че се събираме в последния момент и нямаме време за лагер и подготовка и отиваме на сляпо. За мен полуфинал е постижима цел. Но всичко става, и групите може да не прескочим, топка е", заяви той.

"В последните години пречеше, че България е представяна от отбор от приятели, които не са подготвени. Докато останалите страни се представят със селектирани и тренирани тимове. За мен е жалко, че в последните години не можем да прескочим групите. Полагаме основите на отбор, който след 2-3 години да атакува титлата. Първият мач ще ни е най-труден, имаме видеа на германците, но нищо не се вижда от тях", добави Несторов.

"Тук няма титуляри и резерви. Ще правим чести смени, за да държим високо ниво. Искаме да доминираме в срещите и да оставим следа на това Европейско. Да дадем заявка, че трябва да се съобразяват с нас. Със сигурност ни подценяват, но ще им объркаме сметките", закани се ветеранът.

резултати на живо

Няма мачове за избраната дата

рожденици