новини от региона

Първо издание на "ШАМПИОНСКА ЛИГА ВЕТЕРАНИ", организирано от БАМФ - ВЪРШЕЦ 2017

Българска Асоциация Мини Футбол стартира първото си издание на републикански турнир за ветерани над 40 години - "БАМФ ШАМПИОНСКА ЛИГА ВЕТЕРАНИ" ВЪРШЕЦ 2017. В него участие ще вземат шампионите на ветеранските лиги в София и Враца, както и представите ли на няколко други града, получили "wild card". 

Надпреварата ще се проведе във Вършец, на 1 и 2 юли 2017г. Отборите ще бъдат разделени в 4 групи от по 3 отбора и ще играят на принципа всеки срещу всеки по един мач. Първите два отбора от всяка група се класират за четвърт финал и се играят елиминации до определяне на шампион. Победителят става ШАМПИОН НА БЪЛГАРИЯ ПО МИНИ ФУТБОЛ ЗА ВЕТЕРАНИ и ще представлява България на международен турнир за ветерани.

Според правилата, право за участие имат всички футболисти над 40 годишна възраст, като право имат и тези, които ги навършват през 2017 (набор 1977). Във всеки отбор може да има до 3 футболиста на възраст от 35 до 40 години, като в игра могат да играят максимум двама от тях. Отборите могат да запишат максимум 12 футболиста за турнира. Срещите ще са с продължителност 2 полувремена от по 20 минути. При получаване на жълт картон, няма наказание за потърпевшия, но при получен червен картон, отборът играе  5 минути с човек по малко, а играчът напуска играта до кара на срещата. Играят 5 полеви + вратар, с неограничен брой смени (хокеен тип).

резултати на живо

Няма мачове за избраната дата

рожденици