новини от региона

ИМХОТЕП победи гостите от Русе с 3:1

"Булмаркет" допринесе с приятната си игра за добрия спектакъл

"ИМХОТЕП" изигра дебютния си двубой от БАМФ ШАМПИОНСКА ЛИГА на местна почва, побеждавайки гостуващия "Булмаркет" (Русе) с 3:1. Още през първото полувреме, пловдивчани демонстрираха класата си, респектирайки съперника си. Мартин Марков откри резултата в 10-та минута, след асистенция на Спас Милушев. Именно халфът на "червено-черните" Милушев удвой в 19-тата минута. Две минути по-късно Георги Петров направи преднината класическа, след втора асистенция на Денис Хасан.  Въпреки негативния развой, "Булмаркет" показа грамотна игра, като две греди при 0:0 и 1:0, можеха да тласнат срещата в друга посока. Това не се случи и полувремето дойде при 3:0 за домакините.

Видимо доволни от преднината си,  "ИМХОТЕП" проспаха второто полувреме и с аристократично поведение, пропускаха положение след положение. Независимо от това "фараоните" се забавляваха със съперника си, като котка с мишка. И както обикновено става, покритото с прах правило "не вкараш ли ти вкарват", сработи отново. Секунди преди съдията Костадинов да даде край на срещата, меле пред домакинската врата остави безпомощен Петър Стоичков. Николай Тодоров оформи крайното 3:1, след асистенция на Ивайло Димов.

По този начин, интригата за реванша в Русе е жива. Интрига, която няма пълния си блясък, след като само 24 часа преди двубоя, третия отбор в група А на БАМФ ШАМПИОНСКА ЛИГА "Sportal"(София) се отказа от участие. Така пловдивчани и русенци се класират за елиминациите, като в събота от 11ч ще остане да се разбере кой ще завърши първи и кой втори в групата.

Вижте пълен запис на срещата от събота, 22 октомври, с перфектния коментар на дуаена в спортната журналистика Валери Станков:резултати на живо

Няма мачове за избраната дата

рожденици