новини от региона

БАМФ е съпричастен към каузата в помощ на Георги Богданов от Стара Загора

Един боец с голямо сърце се нуждае от нашата помощ

Георги Богданов е много сърцато, борбено и напористо момче, което като повечето хора с такива качества бързо навлиза в истинския и реален живот. Още от дете той е боец и се забелязва сред другите момчета. Изглежда внушителен, с голяма и стабилна крачка, не пада никога по гръб и да не си му пред очите, ако усеща, че губи. Но предимно голямото сърце го тласка към спорта.

Започва с лека атлетика и още като дете взима първите си трофеи - републикански шампион на 3000 метра. Впоследствие се занимава с футбол, където с отбора на Локомотив 101 (София) печели всичко, което може да бъде спечелено - типично за него (ученически първенства, шампионати, купи на България, турнири "Котков" и мн др.).

А и ей така между другото играе волейбол в салона на училището, за да разпусне малко от футбола. Разбира се, и там му се отдава и още на първото ученическо първенство веднага е забелязан и привикан да се занимава професионално и то в такъв голям клуб като Левски Сиконко. Георги е част и от голямото семейство на Българска асоциация мини футбол. Той е помагал със своите качества в развитието на мини футбола в Стара Загора и региона, както и на национално ниво.Любовта към футбола обаче не му дава мира и предпочита да му се отдаде изцяло. Така той остава свързан с него и до ден днешен.

За съжаление неочаквано го спохожда най-лошото, открит му е рак на костите.Той обаче съвсем очаквано за него пък приема нещата - спокойно и уверено. Пределно мобилизиран е, готов да преодолее и това препятствие, защото има всичко необходимо - обгрижваща съпруга, добри родители, добри приятели и безброй познати, у които е оставил добро впечатление.

Всички ние заедно се обединяваме и се изправяме пред злото, за да го победим, отведнъж и завинаги, точно както в приказките. Защото сме длъжни да го направим, защото наистина каузата си заслужава, защото само така ще станем по-добри хора и защото няма по-сладка победа, когато всички милеем за нея!

Създадена е инициатива за събиране на спортни артикули, които да бъдат продадени на благотворителен търг, за подпомагане на лечението му. Събирането на артикулите тече и в момента, а в най-скоро време ще бъде създаден официален търг в социалните мрежи. До момента има събрани артикули, които ще бъдат обявени през следващата седмица.

Първият артикул, дарен за благотворителния търг за Георги Богданов, е оригинална фланелка на България с №8 на Христо Стоичков от 1995 година. Фланелката е разписана на гърба лично от Камата. Скоро желаещите ще могат да наддават за нея и за другите артикули. Очаквайте информация за това.

Самият Георги е участвал в много благотворителни инициативи организирани в помощ на болни деца и мади хора.Сега той иа нужда от нашата помощ, нека му я дадем.

Всички сме сигурни, че ще успеем в каузата, защото Георги е победоносец.

Всеки който иска и има възможност да дари средства за лечението на Георги може да го стори на откритата за това дарителска сметка.

ГЕОРГИ ПЕТРОВ БОГДАНОВ
IBAN: BG65STSA93000023838222
BIC code / STSABGSF

Нека помогнем!

 

резултати на живо

Няма мачове за избраната дата

рожденици