новини от региона

Fullmax е новият шампион на България, Делтум спечели Лига България

Титлите в републиканските  турнири на БАМФ за сезон 2015/2016 останаха край морето. СОК Камчия беше домакин на финалните кръгове по минифутбол на Шампионска лига и Лига България за отминалия вече сезон. Победителите бяха излъчени след много драматизъм и неизвестен развой до последната секунда.           Шампионският турнир, този път в нов формат от 8 отбора, разделени в 2 групи по 4 противопостави в група А отборите на FULLMAX (Варна), КЦМ-ООП (Пловдив) и софийските Hewlett Packard Enterprise и БНТ. В другият поток среща си дадоха столичаните от Gold Ins, пловдивският КЦМ-ОЦП, благоевградският Сборная и Нефтохимик (Бургас). Според регламента първите два тима от всяка група получиха шанс да спорят за място във финала, разпределени в две полуфинални двойки. В първата Сборная имаше шанса да поведе на БНТ, но контузията на звездата им Иван Цветков се отрази на играта им и благоевградчани позволиха пълен обрат, изпратил БНТ на финал. В другият мач КЦМ-ОЦП започна блестящо срещу FULLMAX и още във втората минута голмайсторът на турнира Д.Байрев се разписа, но варненци не се смутиха и методично налагаха натиск, търсейки изравняване. В хода на мача те го постигнаха, като дори направиха пълен обрат, виждайки се победители минута преди края, когато обаче се стигна до изравняване. Дузпите решиха съперника на БНТ във финала и той се оказа варненският отбор, показал по-здрави нерви при изпълнението им. Горещото време, както и залога в мача накара финалистите да играят по-предпазливо, пестейки сили за последните минути, като варненци задържаха повече топката, докато БНТ разчитаха на контраатаки. Столичани страдаха от липсата на наказаните си от полуфинала играчи, но волята и настойчивостта им дадоха резултат в средата на първото полувреме, когато Юл.Христов отбеляза. Второто полувреме FULLMAX нямаше какво да губят и се впуснаха в атаки, поведени от най-добрият играч в турнира – Р. Тодоров, като в 39 минута успяха да отбележат гол за 1-1. Така завърши и мача, като отново дузпите трябваше да решат победителя. Шансът беше с варненци, като дори и блестящият Г.Василев не успя да ги спре. Все пак за него остана утешителната награда за най-добър вратар. А след дузпите - крайното 4-3, изстреля FULLMAX на върха и им донесе щастието да бъдат новите шампиони. По този начин те ще имат честта да представляват България на европейското първенство по минифутбол в Унгария, а за БНТ наградата също се оказа голяма – право на участие в новосъздадената европейска клубна шампионска лига, която ще бъде украсена също и от присъствието на достойните полуфиналисти КЦМ-ОЦП и Сборная.

          Другият турнир, известен като Лига България, но не отстпъпващ като футболно качество на шампионския противопостави 4 отбора, играещи всеки срещу всеки. В спор за титлата, преди изиграването на последните мачове се оформи троен възел, като всеки от КЦМ-ОЦП (Пловдив), Делтум (Бургас) и Вадиас (София) имаше своите шансове. Четвъртият отбор, който беше сочен за фаворит – ФРЕШ Свети Влас не успя да извлече добри резултати, но пък показа добър футбол, който се хареса на феновете. Най-близо до титлата, като че ли бяха пловдивчани, тъй като държаха съдбата си в своите ръце. Те имаха предимство в прекият двубой срещу Делтум, а то беше важно, защото и двата отбора имаха по 4 точки преди последните срещи. В мача на пловдивчани срещу ФРЕШ Св.Влас напрежението и умората, а сякаш и шансът не им позволиха да отбележат гол, а крайното 0-0 беше идеално за Делтум, които не оставиха съмнения за превъзходстовото си срещу Вадиас. По този начин съботната вечер се оказа щастлива за момчетата от Бургас, който спечелиха турнира и правото да правят компания, борейки се с най-добрите отбори на континента в европейската клубна шампионска лига, която ще се проведе в Словения.  Индивидуалните награди заслужиха Емил Данчев КЦМ-ОЦП за най-добър вратар, голмайстор стана Емил Рачев от Делтум, а съотборникът му Живко Димов бе избран за най-добър играч в турнира. 

По този начин приключиха турнирите на БАМФ за този сезон, а само след 2 месеца започва новият, който със сигурност ще предостави футбол и емоции на всички обичащи този спорт.
резултати на живо

Няма мачове за избраната дата

рожденици