новини от региона

Лъчезар Паланков: Нашият късмет е винаги да сме в група с топ отбор или европейски шампион

Веднага след като стана ясна групата в, която българския национален отбор по мини футбол ще стартира участието си в началната фаза на EMF EURO 2016 Hungary, потърсихме мнението на Лъчезар Паланков - президент на Българска Асоциация Мини Футбол. Ето какво сподели той с нас:

           - Самият факт, че в жребият участваха 32 отбора говори за нещо уникално и много сериозно. За разлика от футбола на голям терен, мини футболните първенства минават доста равностойно, няма изявени фаворити и почти няма слаби отбори, така наречените аутсайдери. 

Нашият късмет е винаги да сме в една група с доста силен отбор - водач на група. Помним миналата година еврошампиона Румъния, сега неколкократния финалист от големия форум и тим от топ 3 - Чехия. Доста сериозно предизвикателство ще е за нас двубоят с този съперник. А що се отнася до другите тимове в група Е, Уелс - те са класически представител на школата на острова. С кофти стил на игра, без голям опит, ще напомнят доста за миналогодишния ни съперник  Шотландия. Португалците са техничари, бързаци и футболни тарикати, с други думи "роналдовци". Мога да кажа, че предизвикателството ще е сериозно и интересно за българските национали, независимо кой ще стане шампион на България за 2016г. Трябва силна мотивация и голяма амбиция. Още от сега следва да започне подготовката, като се разузнаят съперниците. А щом бъде определен българския представител, с него следва да се проведе правилна и целенасочена подготовка.

Необходимо е да се вземат сериозни организационни мерки за да не се окаже и това ни  участие поредния футболен туризъм. БАМФ има своя авторитет като съучредител на EMF и e една от първите страни членки на евросемейството. Не бива с лека ръка да го пилеем. Дано държавните органи начело с БФС и спортното министерство, както и всички обичащи мини футбола, станат съпричастни на идеята за доброто на българския спорт. Не са много българските отбори в колективните спортове участващи на европейски и световни финали.

резултати на живо

Няма мачове за избраната дата

рожденици