новини от региона

Приключи груповата фаза в шампионска лига

Шест отбора чакат съперниците си в първия кръг на елиминациите

През изминалия уикенд се изиграха последните мачове от първата част на ГРУПОВА ФАЗА на ШАМПИОНСКА ЛИГА 2015/2016. Шестте победители в шестте предварителни групи вече чакат с нетърпение своя опонент в първия кръг на елиминациите, които ще се проведат през пролетта на 2016г. В група А двукратният шампион VIP Dent успя да победи с 3:1 за втори път ловешкия Great Wall и по този начин спечели битката в групата, а след отказа на ФК Елин Пелин, момчетата от града на люляците отиват на поправителен - баражите за място на елиминациите.

В смъртоносната група B любителите на мини футбола изпитаха върховно удоволствие, граничещо с прединфарктно състояние. До последната минута на последния  мач, всеки един от отборите имаше шанс да завърши първи. В крайна сметка след победа на Hewlett-Packard (София) над Ел Класико (Благоевгад) в последния двубой, софиянци продължават напред, а благоевградчани приключват участието си в турнира. Пловдивския КЦМ-ООП се промъкна по терлички до баражите, оставайки втори в групата.

В група С изненадата дойде от софийския БНТ. Считания за аутсайдер отбор, спечели групата и гледа смело напред в надпреварата. Второто място и участие на баражите остана за ЕЛ ГАЛАКТИКОС (Стара Загора), актуалният победител в ЛИГА БЪЛГАРИЯ, които въпреки поражението в последната среща от димитровградския King Games, не позволиха на съперниците си да ги изпреварят.

Още един представител на столицата успя да намери място сред шестнайстетте а елиминациите. В група D интригата за първото място липсваше. Без загубен мач FreshMarket продължава напред, на баражите ще се борят Холанците (Самоков). Със само 3 точки турнирът приключва за КУБАНЪ Ст.Загора.

Очакванията за страхотни мини футболни битки бяха попарени когато след изиграване на първият кръг в група E шампионът Левски Паталеница (Пазарджик) се отказа от участие в турнира. Така битката за Gold Ins (София) се улесни и след успешна визита до Варна се класира на елиминациите. Щастливия "губещ" се оказа черноморския тим FULLMAX, който след 3 поражения ще участва на баражите.

Само един столичен тим не успя да се класира за елиминациите, след като в последната среща от група F СБОРНАЯ (Благоевград) разгроми Малки Страсти с 8:0 и по този начин завърши първи. Софиянци имат все пак втори шанс, след като придобиха право на бараж, въпреки, че и двата тима завършиха с равен брой точки. Безславно от надпреварата си тръгва тимът на СТЕНИМАХОС (Асеновград), с нула точки от шест мача.

Регламента предвижда че отборите на VIP Dent, Hewlett-Packard,  БНТ, FreshMarket, Gold Ins и СБОРНАЯ ще продължат кампанията напролет когато на 8 май и 22 май ще се проведе осминафиналния кръг на елиминациите. Към тези 6 отбора ще се присъединят останалите 4 победителя, които ще бъдат определени във втората част на ГУПОВА ФАЗА. Тя ще се изиграе в 3 последователни уикенда през март , а именно: 1 кръг - 13 март 2016; 2 кръг - 20 март 2016 и 3 кръг - 27 март 2016. Отборите придобили право на бараж, Great Wall, КЦМ-ООП, ЕЛ ГАЛАКТИКОС,  Холанците, FULLMAX и  Малки Страсти, както и завършилите на второ място в пролетните групи, ще играят баражи за определяне на 6 отбора, които ще се включат на осмина финалите. Жребият за баражите ще се изтегли на 30 март,  а мачовете ще е изиграят на разменено гостуване както следва: 10 април и 24 април. 

Жребият за осмина финалите ще се изтегли на 27 април 2016г. В него отборите победители ще играят с отбори от баражите (с изключение на една двойка), като ограничението е да не могат да се падат отбори от една и съща предварителна група. От елиминационната фаза отпада правилото и отбори от един град ще могат да се срещнат на осмина финалите.

резултати на живо

Няма мачове за избраната дата

рожденици