новини от региона

С пот и "кръв" FC SIZA SPORT е на 1/4 финал за КУПАТА НА ПЛОВДИВ

Вторник предложи 3 мача от състезанията на Градска Футболна Лига. От 19:00ч., в мач от 18 кръг на ВИСША ЛИГА, на терена излязоха водача във временното класиране КЦМ-ООП и бойкия тим на Спартак, борещ се за спасяване на кожата в елита. Сините бяха в доста интересен състав, голям брой отсъстващи, и сред зрителите се прокрадна мисълта за грешна стъпка на КЦМ по пътя за титлата. Не бяха далеч от истината, с много сърцата игра, отбора на Спартак, затрудни максимално кандидат-шампиона, но в крайна сметка рутината и опита си казаха думата, макар и много трудно, КЦМ стигна до победата и трите точки, което беше и целта им. Краен резултат КЦМ-ООП - Спартак 6:5.

От 20:00ч. се проведе много интересен двубой от 17 кръг на LA LIGA, между отборите на BOHEMIANS и БАКТРЕЙД. Интересен поради две причини. Първо, това бе преиграване на срещата, заради жалба от страна и на BOHEMIANS и на БАКТРЕЙД, и второ: заканите и от двете страни за "кърваво" дерби. И това бе факт: мач изпъстрен с много твърди, на моменти дори груби единоборства и в двете посоки. Първата част беше много равностойна и завърши с гол преднина за Бохемите. През втората половина на мача, преобладаваха нарушенията и грубата игра. Съдията имаше доста работа и дори оцвети двата отбора с жълтия цвят. Това се оказа добре дошло за Петър Кузманов, който със своите седем гола, подчини "оранжевите" за крайното БАКТРЕЙД - BOHEMIANS 3:9.

Черешката на вечерта бе срещата от 21:00ч., в  осминафинален мач за КУПАТА НА ПЛОВДИВ, един срещу друг се изправиха FC SIZA SPORT и ФК ДАЯНА. В много инфарктен двубой, изпълнен с обрати, в края до победата стигна отборът на FC SIZA SPORT, с резултат 5:4, изоставайки с два гола 15 минути преди края. Силната игра на Владислав Велчев от ФК ДАЯНА, не бе достатъчна и за четвъртфинала се класира тимът от второто ниво на Пловдив, където ще срещне ФИТОНИ. За голямо съжаление срещата приключи доста неприятно. В 49-та минута полузащитника на FC SIZA SPORT Даниел Димитров извади рамо и въпреки намесата на дежурния лекар се наложи да бъде откаран до дежурна болница. Това прекъсна мача за близо 5-6 минути, през което време желанието за футбол и на двата отбора се отми. Джентълмески, играчите на ФК ДАЯНА, които са двукратни носители на трофея, не пожелаха да доиграят оставащата минута и с това принудиха съдията да свири край на срещата. 

Интересен факт за вечерта бе, че вратаря Георги Христов игра в два мача, а именно за BOHEMIANS и ФК ДАЯНА.

резултати на живо

Няма мачове за избраната дата

рожденици