новини от региона

УСЛОВИЯ ЗА УЧАСТИЕ ПРЕЗ СЕЗОН 2015 / 2016

За да участвате през сезон 2015/2016 на ГРАДСКА ФУТБОЛНА ЛИГА трябва да изпълните следните условия: 

1. Да имате регистриран отбор в системата, като притежавате потребителско име и парола на отбора. (Виж как става това тук

2. Да картотекирате минимум 8 футболиста за сезон 2015 / 2016 в отбора си. Записването на играчите се прави електронно, online на сайта, като се впишете с вашето потребителско име и парола. На всеки записан играч трябва да бъде качена снимка, на което ясно и разпознаваемо се вижда лицето на футболиста. Ако снимката не отговаря на изискванията, картотека не може да се направи, а оттам няма да може да участва в мачовете. Освен снимка, на всеки играч трябва да бъде дадена позиция,на която се състезава и състезателен номер, отговарящ на екипировката му.

3. Всеки играч, който може да се картотекира в даден отбор, трябва да има действаща картотека. Тя се прави за срок от една календарна година и с нея футболистът може да участва във всички надпревари и турнири на Градска Футболна Лига, БАМФ и EMF. Цената на картотеката за 365 дни е 12лв. за Висша лига и 6 лв за всички останали лиги.

Играчи, без действаща картотека няма да бъдат допускани в игра, защото системата ще блокира участието им автоматично.

4. За да запишете отбора си за Сезон 2015/2016 трябва да заплатите следните такси:

* Такса за участие - 30лв

* Депозит от два предплатени мача - 80лв (покрива последните два мача през сезон 2015/2016г)

5. За да участвате в Сезон 2015/2016, отборът ви трябва да има минимум екип, включващ еднакви тениски с различни номера на гърба. Отбори без екипи не могат да участват в шампионата. Нови отбори, могат да ползват отсрочка, но тя се заявява предварително на организаторите. Повече от 1 месец отсрочка не може да бъде направена. Разрешено е да се играе само в футболни обувки с малки гумени бутонки - тип стоножки. Забранява се носенето на футболни обувки за естествена трева с пластмасови, метални и прочие бутони. Изключения не се допускат. ЗАБРАНЕНО Е ПОЛЗВАНЕТО НА ЕКИПИ, НА КОИТО ИМА ЕМБЛЕМИ НА КОНКУРЕНТНИ ЛИГИ. Подобни екипи може да се ползват само, ако на екипа има и логото на ГФЛ (логото може да поискате на мейла на организаторите).

6. Победителят в CALCIO получава правото да играе в квалификация за участие в ШАМПИОНСКА ЛИГА на БАМФ 2016/2017, като в случай че загуби този двубой, ще е включи в ЛИГА БЪЛГАРИЯ 2016/2017.

7.  Извлечение от правилата:

* играе се 2 полувремена по 25 мин

* в игра са 5 полеви играчи + вратар, с право на неограничен брой смени (хокеен тип смени)

* в игра могат да са само играчи записани в системата с действаща картотека - редовен състезател. Ползването на нередовни състезатели води до служебна загуба за отбора.

* при получаване на жълт картон, наказания състезател излиза за 5 минути извън игра, а на него място влиза смяна. Ако няма смяна, отборът играе в намален състав.

* при получаване на червен картон, наказания състезател излиза извън игра, като напуска пределите на игрището, а на него място влиза друг играч след 5 минути. По време на пет минутното наказание, отборът играе в намален състав. Втори жълт картон е автоматично червен картон.

* тъч се изпълнява с крак, а защитаващия се отбор стои на минимум 3 метра от топката.

* при изпълнение на пряк и непряк свободен удар, защитаващия се отбор стои на минимум 4 метра от топката.

* при изпълнение на ъглов удар, защитаващия се отбор стои на минимум 5 метра от топката.

* всеки отбор има право на едно отлагане на двубой (без значение от турнира) до лятната пауза и едно след това. Отлагания не се прехвърлят за следващ сезон. Отложените срещи се играят до неделя, същата седмица.

* в отбор от ВИСША ЛИГА може да се запишат до 4 играча от LA LIGA и CALCIO, но в даден мач могат да се ползват максимум двама. Тези двама футболиста не могат да са от един и същи отбор в другата група.

* в отбор от LA LIGA и CALCIO може да се запишат до 4 играча от ВИСША ЛИГА и другата група общо, но в даден мач могат да се използват максимум двама. Тези двама футболиста не могат да са от един и същи отбор в другата група. 

* всеки играч, който има картотека, може да играе в различни отбори във всяка група, стига да се спазват горните две правила. В началото на сезона играчът заявява кой е основния му отбор. Основният отбор не може да се сменя по време на полусезоните. Смяна на основен отбор ще може да се прави само по време на летния (зимния) трансферен прозорец.

* ако двама играчи играят заедно в два отбора, един от ВИСША ЛИГА и един от някоя от долните дивизии, единия записан в горната като основен, другия в долната група, то те заемат двете квоти за "допълнителни" играчи и отборът няма право да записва в стартовия състав някой от другите 2-ма допълнителни играчи.

* Трансферният прозорец във всяка група ще се затвори след изиграването на 2 кръг от шампионата. До тогава отборите ще могат да добавят и премахват свободно играчи в състава си. След затваряне на прозореца, отборите ще могат само да добавят нови играчи, неограничено, до достигане на максималната квота от 20 играча. Изчистване на листите може да се направи отново по време на трансферен прозорезц, който ще се отвори с края на последния мач от всеки полусезон и ще се затвори след изиграване на първите мачове от следващият дял на първенството. Последните три кръга от шампионата, отборите нямат право да добавят нови играчи. Те доиграват с наличните футболисти, като включително с тези играчи участват в баражите за влизане и оставане във ВИСША ЛИГА.

* отбор, който не се яви на среща от шампионата без предупреждение, следва да заплати глоба в размер на 80лв (покрива цялата сума на срещата). Ако отборът се обади в деня на мача (по-малко от 24 часа преди двубоя), че няма да участва в дадената среща, следва да заплати глоба в размер на 40лв. Ако отборът се откаже от участие в даден мач и предупреди организаторите до един ден преди срещата, губи мача служебно и не заплаща допълнителни наказателни такси. При второ неявяване, дори и с предупреждение, отборът заплаща глоба от 40лв. Третото неявяване изключва отбора от шампионата до края на сезона. Отбор от ВИСША ЛИГА, който не се яви в мач от последните 3 кръга на шампионата се счита за изпаднал, независимо от класирането си до момента.  

8. От сезон 2015/2016 се въвежда нова схема за точкуване, изпадане и влизане във ВИСША ЛИГА. В края на 2015г, след изиграване на шампионата, определяне на изпадащите, точките на отборите от този сезон ще бъдат разделени на четири и получените точки ще бъдат стартови за сезон 2016 пролет. Всички нови отбори ще започнат шампоината с 1 точка по-малко от последния отбор, запазил мястото си в елита. Така в края на полусезона ще бъде определен шампион и участници в турнирите ЛИГА БЪЛГАРИЯ и ШАМПИОНСКА ЛИГА 2016/2017г. В LA LIGA точките ще започнат от 0 и в края на полусезона ще има схема за влизане и баражи, обавени по схема в началото. Това ще се слъчи само за този полусезон по този начин. След това в началото на всеки есенен полусезон точките във всяка група ще се нулират, а на полусезона (зимата) ще се разделят на две. На всеки полусезон ще има изпадане от Висша лига и качване от долните дивизии.

9. Схемата за влизане от LA LIGA и CALCIO във ВИСША ЛИГА ще бъде обявена след окончателното структуриране на тези две групи. За сега е ясно, че три отбора ще влизат директно в елита, а три ще играят бараж за запазвяне на мястото си. 

резултати на живо

Няма мачове за избраната дата

рожденици