новини от региона

Регламент за SUPER BUSINESS PREMIERSHIP

I. ОТБОРИ И СХЕМА НА ТУРНИРА:

Есента на 2018 отборите в SUPER BUSINESS PREMIERSHIP са разделени на 2 дивизии както следва:

Източна Конференция

Западна Конференция 

Отборите стартират есенния полусезон с нулев актив. Игрят на принципа всеки срещу всеки до определяне на крайно красиране. Първите двет отбора от всяка конференция ще играят на пролет 2019 в PREMIER LEAGUE, а останалите отбори от двете конференции в CHAMPIONSHIP.

Завършилите на първите три места в двете конференции ще старират пролетния полусезон в PREMIER LEAGUE с 3 точки. Отборите завършили от 4-то до 6-то място включително, ще стартират с 2 точки. Отборите завършили от 7-мо до 9-то място включително, ще стартират с 1 точка.

С цел повишаване на интереса и въвеждане на паричен награден фонд за разпределяне в SUPER BUSINESS PREMIERSHIP - PREMIER LEAGUE ще се събира такса участие в размер на 444лв. Тази такса ще участва в образуването на наградния фонд, който отборите печелят в края на шампионата.

В края на сезона в PREMIER LEAGUE ще бъдат раздадени следните награди: 1-3 място - парични награди; 4-10 място уикенд за целия отбор; 11-15 място спортна екипировка; 16-18 място ваучер за вечеря. Паричните награди за първите три места са както следва: I мястно - 5000лв; II място - 3000лв; III място - 2000лв;

Завършилите на първо и второ място в PREMIER LEAGUE в края на сезона печелят квота за участие в БАМФ ШАМПИОНСКА ЛИГА. Завършилите от 3-то до 8-мо място играят плейофи за още две квоти за БАМФ ШАМПИОНСКА ЛИГА. Схемата по която ще се проведат плейофите е:

Полуфинали: 5-ти vs 8-ми и 6-ти vs 7-ми;

Финали: 3-ти vs 6/7 и 4-ти vs 5/8;

Четирите отбора, които загубят мачовете си от тези плейофи, взимат квота за БАМФ ЛИГА БЪЛГАРИЯ.

Последните два отбора от PREMIER LEAGUE изпадат в CHAMPIONSHIP  за следващия полусезон. Завършилите на 15-то и 16-то място в PREMIER LEAGUE играят баражи за оставане в групата с отбори от CHAMPIONSHIP, по схемя, която ще бъде обявена след администриране на пролетния полусезон.

Мачовете от шампионатите в SUPER BUSINESS PREMIERSHIP се провеждат на БАУХАУС АРЕНА.

II. ПРОГРАМА И ОТЛАГАНЕ НА ДВУБОИ

Програмата на двубоите е публикувана в сайта на лигата и всеки отбор има право на едно отлагане в рамките на полусезон с 24-часово писмено предизвестие на otlagane@gmail.com. Последните три кръга от полусезона, мачове не могат да се отлагат.

Отложен мач следва да се изиграе до четвъртък в 22:30 на следващата седмица. Двата отбора следва да се договорят за деня и часа на преиграването. В случай на разногласие, под внимание се взима желанието на отбора, който не е отложил мача. Отложени мачове се изиграват предимно в часовете 22:30, освен ако в програмата няма освободен час по-рано. В случай, че даден отбор откаже да изиграе отложения мач в оказания срок, то той губи служебно 5:0.

Всеки отбор може да участва в първенството  само с играчи, записани в профила на отбора в web-системата на БАМФ. Играчи, които ги няма качени в системата, няма да бъдат допускани в игра. Всеки отбор може да запише до 25 играчи в системата, като това може да се прави по всяко време (дори преди самия мач), но задължително този играч трябва да бъде въведен в системата. Отбори, които използват незаписани играчи в профила си, подлежат на дисциплинарно наказание, съгласно Дисциплинарния правилник на БАМФ. Играч може да играе само в един отбор от съответната група. Отборите могат свободно да изичстят от съставите си в сиситемата всички ненужни футболисти до 16.09.2018г., след което трансферният прозорец ще бъде затворен и отборите ще могат само да записват футболисти. Отборите ще могат да записват свободно нови играчи до достигане на максимума от 25 или до 25.11.2018г.включително. След това нови играчи няма да могат да се записват и отбора доиграва първенството  с наличните си в сайта футболисти, включително и финалните плейофи за влизане в горна дивизия. Всеки отбор от дадена дивизия може да ползва до двама футболиста, играещи в отбор от другата дивизия (източна - западна конференция; PREMIER LEAGUE - CHAMPIONSHIP), като при преминаване от едната група в другата на отборите, футболистите трябва да изберат в кой от двата тима ще продължат участието, в случай, че отборите попаднат в една група. 

Ако отбор от Източна Конференция, Западна Конференция, PREMIER LEAGUE и CHAMPIONSHIP не се яви в двубой от последните три кръга на полусезона, независимо от причините, то той автоматично изпада в по-долната група през следващия полусезон, независимо от мястото му в класирането.

III. ЛИЦЕНЗИРАНЕ НА ОТБОРИТЕ

Право на участие в шампионатите на SUPER BUSINESS PREMIERSHIP ще имат само отборите получили лиценз. На лицензионните условия отговарят тимовете, платили си в срок входните такси за участие и изчистили всички стари задължения към БАМФ.

IV. ИЗВАДКА ОТ ДИСЦИПЛИНАРЕН ПРАВИЛНИК

При натрупване на 3 жълти картона от даден футболист, то той пропуска 1 среща поради наказание, при 5 - 2 срещи, при 7 - 3 срещи, при всеки следващ жълт картон - пропуска по 1 мач.

Минималния брой състезатели за започване на дадена среща е 4 (вратар + 3 полеви).

При закъснение на даден отбор за среща, се чака до 15 мин спрямо обявения в сайта начален час на срещата. След това се присъжда служебна загуба на закъснелия отбор. В случай, че този отбор има уважителна причина за закъснението си, по преценка на делегата и съдията на срещата, времето за изчакване може да се увеличи.

V. ФИНАНСОВ ПРАВИЛНИК

Такса за участие във футболен двубой - 65лв.

Всеки отбор следва да заплати отборна картотека в размер на 80лв на полусезон.

ЗАБЕЛЕЖКА: Делегатите на футболните срещи ще проверяват преди всеки мач списъците на отборите в сайта. Футболисти без картотеки и липсващи в списъците на отборите в сайта няма да бъдат допускани в игра.  

резултати на живо

Няма мачове за избраната дата

рожденици