новини от региона

Регламент за АНГЛИЙСКА НЕДЕЛНА ЛИГА София есен 2018

I. ОТБОРИ И СХЕМА НА ТУРНИРА:

Oтборите са разделени на 5 дивизии както следва:

PREMIER LEAGUE FIRST 8

PREMIER LEAGUE LAST 8 

CHAMPIONSHIP

LEAGUE ONE - LONDON

LEAGUE ONE - MANCHESTER

Отборите в PREMIER LEAGUE и CHAMPIONSHIP есенния полусезон стартират с 50 % от точковия си актив спечелен от първия полусезон, а отборите от LEAGUE ONE стартират с нулев актив.

Есенния полусезон PREMIER LEAGUE е разделена на две групи: PREMIER LEAGUE FIRST 8 и PREMIER LEAGUE LAST 8. В тях отборите играят на принципа всеки срещу всеки по два пъти, като започват сезона с текущите си точки.

В края на сезон 2018 шампионът от PREMIER LEAGUE FIRST 8 печели 2000лв и участие в БАМФ ШАМПИОНСКА ЛИГА. Отборът, завършил на второ място, печели квота за БАМФ ШАМПИОНСКА ЛИГА. Отборите, завършили на трето и четвърто място, печелят право на участие в турнира БАМФ ЛИГА БЪЛГАРИЯ.

Последните три отбора в края на есенния полусезон от PREMIER LEAGUE LAST 8 изпадат в CHAMPIONSHIP за новия полусезон.

Победителят и вторият в класирането от CHAMPIONSHIP печелят директна промоция за PREMIER LEAGUE, а отборите класирали се на местата между 3-то и 6-то играят плейоф за едно място за влизане в PREMIER LEAGUE.

Последните три отбора от CHAMPIONSHIP изпадат в LEAGUE ONE за новия полусезон.

През есенния полусезон LEAGUE ONE е разделена на две дивизии - LONDON и MANCHESTER. В тях отборите играят всеки срещу всеки по един път до определяне на крайно класиране. Първите 5 отбора от всяка дивизия образуват нова група WEMBLEY. Спрямо класирането си в първите две групи, отборите стартират надпреварата съответно с: I място - с 5 точки, II място - с 4 точки, III място - с 3 точки, IV място - с 2 точки и V място - с 1 точка. Играе се отново всеки срещу всеки по един път. Завършилите на първите три места в крайното класиране придобиват право на участие в CHAMPIONSHIP за сезон 2019. 

Отборите, класирали се след 5-то място в LONDON и MANCHESTER, образуват друга група ANFIELD. Те стартират участието си в тази дивизия с нула точки. Играят всеки срещу всеки по един път.

II. ПРОГРАМА И ОТЛАГАНЕ НА ДВУБОИ

Програмата на двубоите е публикувана в сайта на лигата и всеки отбор има право на едно отлагане в рамките на полусезон с 24-часово писмено предизвестие на otlagane@gmail.com. Последните три кръга от полусезона, мачове не могат да се отлагат.

Отложен мач следва да се изиграе до 13 дни от датата на отлагането (до по-следващата събота). Двата отбора следва да се договорят за деня и часа на преиграването. В случай на разногласие, под внимание се взима желанието на отбора, който не е отложил мача. Отложени мачове се изиграват предимно в часовете 22:30 през седмицата и събота след 18:00ч, освен ако в програмата няма освободен час по-рано. В случай, че даден отбор откаже да изиграе отложения мач в оказания срок, то той губи служебно 5:0.

Всеки отбор може да участва в първенството  само с играчи, записани в профила на отбора в web-системата на БАМФ. Играчи, които ги няма качени в системата, няма да бъдат допускани в игра. Всеки отбор може да запише до 25 играчи в системата, като това може да се прави по всяко време (дори преди самия мач), но задължително този играч трябва да бъде въведен в системата. Отбори, които използват незаписани играчи в профила си, подлежат на дисциплинарно наказание, съгласно Правилника на БАМФ. Играч може да играе само в един отбор от съответната група. Отборите могат свободно да изичстят от съставите си в сиситемата всички ненужни футболисти до 15.09.2018г., след което трансферният прозорец ще бъде затворен и отборите ще могат само да записват футболисти. Отборите ще могат да записват свободно нови играчи до достигане на максимума от 25 или до 25.11.2018г.включително. След това нови играчи няма да могат да се записват и отбора доиграва първенството  с наличните си в сайта футболисти, включително и финалните плейофи за влизане в горна дивизия.

Ако отбор от PREMIER LEAGUE и CHAMPIONSHIP не се яви в двубой от последните три кръга на шампионата, независимо от причините, то той автоматично изпада в по-долната група през следващия сезон, независимо от мястото му в класирането.

III. ИЗВАДКА ОТ ДИСЦИПЛИНАРЕН ПРАВИЛНИК

При натрупване на 3 жълти картона от даден футболист, то той пропуска 1 среща поради наказание, при 5 - 2 срещи, при 7 - 3 срещи, при всеки следващ жълт картон - пропуска по 1 мач.

Минималния брой състезатели за започване на дадена среща е 4 (вратар + 3 полеви).

При закъснение на даден отбор за среща, се чака до 15 мин спрямо обявения в сайта начален час на срещата. След това се присъжда служебна загуба на закъснелия отбор. В случай, че този отбор има уважителна причина за закъснението си, по преценка на делегата и съдията на срещата, времето за изчакване може да се увеличи.

IV. ФИНАНСОВ ПРАВИЛНИК

Такса за участие във футболен двубой - 65лв (не важи за отбори учасници в "Клиентска програма на БАМФ")

"Клиентска програма на БАМФ" дава възможност на отбор да получи по 15% отстъпка в таксите за всеки мач, за всеки нов отбор, който е довел към шампионата за текущия полусезон. Отстъпката важи в рамките на текущия полусезон и приключва с неговия край.

Всеки отбор е длъжен преди започването на шампионата да заплати по банков път отборна картотека, важаща за есенния полусезон със следните цени:

За PREMIER LEAGUE – до 4 кръг - 80лв

За CHAMPIONSHIP – до 4 кръг. - 60лв

За LEAGUE ONE - до 4 кръг - 40лв

Банкова сметка: IBAN: BG40DEMI92401000188954, основание „ отборна картотека – име на отбор“

ЗАБЕЛЕЖКА: Делегатите на футболните срещи ще проверяват преди всеки мач списъците на отборите в сайта. Футболисти липсващи в списъците на отборите в сайта няма да бъдат допускани в игра.

И през този сезон БАМФ ще осигури статистици за всеки мач, които ще отразяват следните компоненти: голове, асистенции, картони, удари във вратата (отборни и индивидуални), удари извън вратата (отборни и индивидуални), греди, корнери и вратарски спасявания. 

резултати на живо

Няма мачове за избраната дата

рожденици