новини от региона

Предстои закриване на първи сезон на УЧЕНИЧЕСКА ЛИГА ПЛОВДИВ

Два отбора в спор за титлата в мини футболният шампионат на град Пловдив

В петък предстои закриването на сезона в първото издание на УЧЕНИЧЕСКА ЛИГА ПЛОВДИВ, състезание по мини футбол, организриано съвместно с община Пловдив, за ученици от пловдивските училища. Два отбора ще спорят за титлата в последния 10-ти кръг на надпреварата, като до момента в класирането двата тима са на една точка разлика един от друг. Ученицие от ПГТ "Проф. д-р Асен Златаров" са с 21 точки и заемат второто място, като излизат на заеления терен срещу връстниците си от ЕГ "Иван Вазов", които са лидер в подреждането с 22 точки. В първата среща, ПГТ победи трудно езиковата гимназия с 6:5, така че двубиоят в петък ще бъде изключително интересен. Мачът е с начален час 17:00ч и ще се играе на игрището на спортен център Арена в Тракия. Очаква се двата отбора да бъдат подкрепени солидно от свои съученици. Ето как камерите на ГФЛ видяха подготовката на двата тима за своеобразния финал на лигата:


Закриването на първото издание на УЧЕНИЧЕСКА ЛИГА ПЛОВДИВ ще се проведе веднага след финала, като призьорите ще бъдат наградени лично от кмета на район Централен Георги Титюков и заместник кмета по младежките дейности и спорта на град Пловдив, легендата на пловдивския футбол Петър Зехтински.

Преди последната среща от 15 и 16ч ще се проведат и другите две срещи от последния 10 кръг. В битки за честта на училището, от 15:00ч ще играят намиращите се на 5-то и 6-то място отбори на ПГСАГ "Арх. Камен Петков" и ЕГ "Пловдив", а от 16:00ч, заемащите 4-ти и 3-то място ОМГ "Акад. К.Попов" и НТГ Пловдив. Двобоите ще отговорят единствено на предпоследната въпросителна, кой ще заеме 4-то и кой 5-то място в крайното класиране. Разбира се, битката за индивидуалните призове все още е отворена. Близките показатели на голмайсторското състезание, както и на това при асистент-голмайсторите дава допълнителна интрига в срещите. Освен споменатите две индивидуални награди, отборите в тойката ще получат отборни призове, а футболисти с най-добри показатели, ще бъдат наградени за най-добър вратар, най-добър полеви играч и най-точен стрелец. Най-коректния отбор ще бъде награден с наградата за фейърплей.

 

резултати на живо

Няма мачове за избраната дата

рожденици