новини от региона

Фитони детронира носителя на КУПАТА НА ПЛОВДИВ

ОЦП не защитиха титлата си от 2014г още на първия мач

Фитони изхвърли ОЦП в мач от 1/16 финалите  на турнира КУПАТА НА ПЛОВДИВ, като по този начин детронира действащия носител на трофея. По този начин, зелено-белите гарантираха, че през 2015 година ще има нов носител на купата, като лишиха ОЦП от възможност да дублират спечеленото. 

Още от самото начало се видя, че Фитони са по-мобилизирани за този двубой. Още във втората минута комбинация между Георги Маринов и Иван Чорлев оплете топката в мрежата на Рамадан Ахмедов. Последва изравняване след топовен изстрел на Васил Гуджев, но това не смути претендента за трофея. До края на полувремето, по-добрата игра на Фитони се озакони с 3 безответни гола, дело на Петър Дашев и два на Димитър Стойчев.

През втората част ОЦП се посъбудиха, но само колкото да заличат преднината на противника. Румен Генев и Милен Манчев намалиха до 4:3, но срещу добре организираната игра на Фитони, повече не се получи. В 48 мин точката на спора бе сложена от Димитър Стойчев, който заформи хеттрик. Безсилието на служителите от КЦМ стигна връх в последната минута, когато пропуск от бялата точка направи Румен Генев. Така, носителят на КУПАТА НА ПЛОВДИВ 2014 и носител на СУПЕР КУПАТА НА ГФЛ 2015 записа втори тежък неуспех и дори влезе в лоша серия, след като загуби втори мач от елиминационен турнир. Равносметката за тази година е, че след спечеления финал за супер купата, последваха две поражения, първо в ЛИГА БЪЛГАРИЯ, а сега и отпадане от КУПАТА НА ПЛОВДИВ, което показва, че може би отборът се намира в криза, от която трябва да търси изход. Сега за ОЦП фокусът е само един - да се съсредоточи в шампионата, където отборът върви добре. Фитони са на другия полюс, супер колеблив старт на сезона в лигата, но отборът е на 1/8 финал за КУПАТА НА ПЛОВДИВ и в трети кръг на ЛИГА БЪЛГАРИЯ. За момчетата на Петър Дашев седят повече от блестящи възможности за подобряване на сезона, именно чрез елиминационните турнир, в които тима участва.


резултати на живо

Няма мачове за избраната дата

рожденици