новини от региона

ГФЛ с квалификации за АРИАНА АМАТЬОРСКА ЛИГА за отбори, които не участват по лигите в Пловдив

Тези квалификации са втори шанс за отбори, които не печелят квота от лигата си

И през 2015г АРИАНА АМАТЬОРСКА ЛИГА ще излъчи своите представители от любителските мини футболни лиги в град Пловдив. Градска Футболна Лига, като един от партньорите на АРИАНА, ще получи квоти, за да може нейни представители да спорят за трофея. Тази година, регионалния финал за Пловдив ще включва 40 участника. Все още точни квоти не са обявени от организаторите, но това което се знае на този етап е, че поне 5 отбора от лигата ще могат да участват в надпреварата от град Пловдив и един отбор от ГФЛ Асеновград. Освен това и тази година ГФЛ ще проведе външни квалификации, даващи възможност за отбори, да се включат в регионалния финал, които нямат ежеседмичната възможност да играят в любителска лига или първенство. 

Външните квалификации за АРИАНА АМАТЬОРСКА ЛИГА ще се проведат през уикендите на 30/31 май, 6/7 юни и 13/14 юни, като точната схема ще бъде ясна според броя на записаните отбори. Квотите, които организаторите ще отпуснат за тези квалификации ще е според броя на записаните отбори, като грубо казано ще е нещо от рода на всеки 12 записани отбори ще се отпуска по 1 квота за класиране. Играе се по правилата на ГФЛ, като разликата е във времетраенето на срещата. Ето кратко извлечение на првилата:

Времетраене: 2 по 20 мин;

Аут: изпълнява се от вратаря с ръка. От аут няма директно гол, топката първо трябва да докосне играч, преди да посети мрежата. 

Тъч: изпълнява се с крак. От тъч няма директно гол, топката първо трябва да докосне играч, преди да посети мрежата. Защитаващият се отбор трябва да седи на минимум 3 метра от топката. 

Корнер: изпълнява се с крак, от ъгъла на игралното поле. Защитаващият се отбор трябва да седи на минимум 5 метра от топката.

Нарушение: изпълнява се с крак. Защитаващият се отбор трябва да седи на минимум 4 метра от топката. 

Жълт картон: виновния състезател, получил картона, напуска игралното поле за 5 минути. Неговото място се заема от друг играч, докато трае наказанието. В случай, че няма резервен състезател, отборът играе в намален състав,

Червен картон: виновния състезател, получил картона, напуска игралното поле до края на срещата и поднадлежи на дициплинарно наказание. ОТборът му играе в намален състав за 5 минути. 

При участие във външните квалификации за ААЛ, отборите могат да ползват които си пожелаят футболисти, без да е задължително те да са картотекирани в състезанията на ГФЛ и БАМФ. Отборът задължително се регистрира в сайта на ГФЛ, като за опция избира Квалификации за ААЛ. След това задължително записва минимум 6 максимум 10 състезателя, с които да проведе квалификациите. Всеки записал се за участие отбор ще получи по стек Ариана кен (1 стек = 6 бири) на човек, записан в сайта за участие. При участие в квалификациите  за ААЛ, всеки отбор заплаща такса за всеки мач, който изиграе, в размер на 25лв.

При спечелена квота, всеки отбор може да си запише които футболисти желае на сайта на Ариана, с които ще участва в регионалния финал, но задължително трябва да бъдат регистрирани минимум 5 (пет) участника от квалификационна фаза. За да бъде потвърдено желанието за участие в регионалните финали на Ариана Аматьорска лига 2015, всеки отбор, спечелил квота за участие, трябва да се регистрира на официалната интернет страница - www.football.ariana.bg - след като посочи мини-футболното първенство или Квалификационната фаза, в който взима или е взел участие, не по-късно от 3 дни преди началото на Регионалния финал. На него отборите имат право да участват с регистрираните поименно не по-малко от 6 (шест) и не повече от 10 (десет) състезателя. Пълни правила може да откриeте на сайта на Ариана Аматьорска Лига 

НАПРАВИ РЕГИСТРАЦИЯ ЗА "БИРА И ПРИЯТЕЛИ" ТУК

резултати на живо

Няма мачове за избраната дата