новини от региона

Ариана Аматьорска Лига отново с участници от градска футболна лига

Точният брой квоти ще бъдат обявени от Ариана на по-късен етап

И през 2015г АРИАНА АМАТЬОРСКА ЛИГА ще излъчи своите представители от любителските мини футболни лиги в град Пловдив. Градска Футболна Лига, като един от партньорите на АРИАНА, ще получи квоти, за да може нейни представители да спорят за трофея. Тази година, регионалния финал за Пловдив ще включва 40 участника. Все още точни квоти не са обявени от организаторите, но това което се знае на този етап е, че поне 5 отбора от лигата ще могат да участват в надпреварата от град Пловдив и един отбор от ГФЛ Асеновград. Освен това и тази година ГФЛ ще проведе външни квалификации, даващи възможност за отбори, да се включат в регионалния финал, които нямат ежеседмичната възможност да играят в любителска лига или първенство.

В тази връзка, решението за 2015г на Градска Футболна Лига е, да даде 2 квоти директно на два свои отбора, а останалите 3 (или повече) ще могат да се получат след квалификации. Отборите, които ще получат директна квота са градският шампион за 2014г ФК Даяна и шампионът на ГФЛ за 2014г VIP Dent. Останалите 30 отбора ще могат, при желание, да се включат във вътрешните квалификации за останалите места. За целта всички отбори, които желаят да участват, следва да заявят това на организаторите до 17 май 2015г включително. Квалификациите ще се проведат през уикендите на 23/24 май, 30/31 май и 6/7 юни. Регионалният финал за град Пловдив е предвиден за 13/14 юни. В сличай, че двата отбора с директни квоти се откажат от правото си, то автоматично кваоите се прехвърлят към квалификациите и ще може по-голям брой отбори да участват на финалите.

Условията за участие във вътрешните квалификации за Ариана Аматьорска Лига ще са същите като във вътрешния шампионат на ГФЛ, като ще се проведат на принципа на директни елиминации. Според броя на желаещите отбори и крайния брой отпуснати квоти, ще се изиграят 3 или максимум 4 елиминационни кръга, като отборите ще се изтеглят чрез жребий. В него поставени ще бъдат отборите от ВИСША ЛИГА. Мачовете ще се провеждат по правилата на ГФЛ (времетраене 2 по 25 мин, същите правила за аут, жълт/червен картон и т.н., същата такса за провеждане на мач). Всеки записал се за участие отбор ще получи по стек Ариана кен (1 стек = 6 бири) на човек, картотекиран в отбора. Както и миналата година, ГФЛ дава възможност на всеки отбор от състава на лигата, да вземе участие както във вътрешните квалификации, така и във външните, като във външните отборът може да ползва и некартотекирани футболисти, докато за вътрешните квалификации, ще може да игра само със състава в лигата. 

При спечелена квота, всеки отбор може да си запише които футболисти желае на сайта на Ариана, с които ще участва в регионалния финал, но задължително трябва да бъдат регистрирани минимум 5 (пет) участника от съответния отбор от първоначалната регистрация за партньорското мини-футболно първенство или квалификационна фаза. За да бъде потвърдено желанието за участие в регионалните финали на Ариана Аматьорска лига 2015, всеки отбор, спечелил квота за участие, трябва да се регистрира на официалната интернет страница - www.football.ariana.bg - след като посочи мини-футболното първенство или Квалификационната фаза, в който взима или е взел участие, не по-късно от 3 дни преди началото на Регионалния финал. На него отборите имат право да участват с регистрираните поименно не по-малко от 6 (шест) и не повече от 10 (десет) състезателя. Пълни правила може да открите на сайта на Ариана Аматьорска Лига

резултати на живо

Няма мачове за избраната дата

рожденици