новини от региона

ПГТ "ПРОФ. Д-Р АСЕН ЗЛАТАРОВ" детронира лидера до този момент ЕГ "Иван Вазов"

След като се изиграха половината мачове, "тоха" поведоха в класирането

Доста се разместиха пластовете след изиграването на 5 кръг в УЧЕНИЧЕСКА ЛИГА ПЛОВДИВ, който се явяваше последен за първата половина на шампионата. Сега вече отборите са играли всеки срещу всеки по еидн път и вече са ясни фаворитите за спечелване на титлата. След като водиха през цялото време до момента, ЕГ "Иван Вазов" позволиха поражение в най-неприятния за тях момент, което им коства лидерската позиция. След по-добра игра и заслужена победа с 5:6, новия водач в групата се казва ПГТ "Проф. д-р Асен Златаров". "Туристите" направиха може би най-силния си мач в турнира, но точно в най-верния момент, като спряха устрема на "руската". Пред момчетата на Цветан Златански предстои тежката задача да защитят постигнатото във втората част на шампионата.

Първи успех записаха футболистите на ЕГ "Пловдив", които разгромиха с 15:2 ПГСАГ "Арх. Камен Петков", които не можаха да сглобят състав в този двубой и играха със само 4 играча. Това бе първа победа за "англичаните" в турнира, чието представане е повече от разочароващо, най-вече след като спечелиха титлата в шампионата на голям терен, непосредствено преди старта на ученичексата лига. Сега всички в щаба на отбора се надяват през втория полусезон нещата да се променят. За "строителите" предстои тежката задача да мотивират играчите да доиграят мачовете в турнира, защото несериозното отношение на част от тях, доведоха до катастрофата в 5-ти кръг.

След двете служебни загуби, НТГ "Васил Левски" спечели трета поредна победа, като се наложи с 5:2 над считания за един от фаворитите тим на ОМГ "Акад. К. Попов". Това на този етап изважда "математиците" от борбата за титлата, като само в техните крака е възможността това да се промени. Разбира се, това минава през задължителни победи над лидерите, като предсто да разберем имат ли сили за подобен подвиг учениците от математическата гимназия. За "икономистите" третата победа им отрежда 3-то място, като изостават само на 3 точки от лидера. Именно срещу ПГТ "Проф. д-р Асен Златаров" е следващата битка на търговската гимназия, с което при евентуален успех на "червените", интригата на върха в класирането ще се заплете до краен предел. 

Ангел Димитров от ОМГ води голмасйторската класация с цели 12 попадения, следван от Емил Гълъбов (ЕГ "Пловдив") с 10 и Стоян Григоров (ЕГ "Иван Вазов") с 9. При асистентите начело е Кристиян Юнаков (ЕГ "Иван Вазов") със 7 голови паса, следван от 5 футболиста с по 5 аситенции: Димитър Колев (ОМГ "Акад. К.Попов"), Ивайло Аврамов (ЕГ "Иван Вазов"), Димитър Брънков (ЕГ "Иван Вазов") , Стоян Григоров (ЕГ "Иван Вазов") и Иван Ставрев (ПГТ "Проф. д-р Асен Златаров").

Ето мнение на участници в мачовете:
резултати на живо

Няма мачове за избраната дата

рожденици