новини от региона

АФК.ВЕРЕЯ 1995 стартира участието си в Шампионската лига

Страрозагорци се изпряват срещу Благоевградцкия Ел Класико

Супер шампиона на България за 2015 година стартират тазгодишното си участие в Шампионската лига. Верейци не познават вкуса на загубата, като става на въпрос за срещи от републиканското ниво и до момента имат само победи. След спечелената през миналата година републиканска титла в турнира „Лига България”, тази година Старозагорци завоюваха и супер купата на страната след, като през месец март надделяха във финала над Левски Пазарджик, среща провела се в гр.Ловеч.

Заради високия си коефициент отбора пропусна първия кръг на тазгодишната надпревара и стартира във втори кръг, като съдбата на жребия ги прати със познатия им съперник от Благоевград Ел Класико.

Двата отбора се срещнаха през миналата година във финалната четворка на „Лига България”, като Старозагорци надделяха със 5:0, но резултата лъже предвид класата на Благоевградския тим. Благоевград винаги се е славил със добрата си школа и винаги е вадила таланти за големия футбол.

Първата среща между двата отбора е тази неделя 26 април от 14:00 ч., а реванша е на 17 май в Благоевград. Победителя от двете срещи се класира за следващия кръг, като головите на чужд терен не важат, както в професионалния футбол. Домакинския мач на отбора ще се състои на игрището със изкуствена трева зад централна поща.

Тази година във Шампионската лига на България стартираха рекордните 47 отбора от 42 града, като победителя ще има уникалната възможност да представлява страната ни на Европейското първенство през месец септември в Вршар Хърватска.


Наш екип се срещна със треньора Георги Йорданов за да сподели няколко думи преди тежка среща срещу Ел Класико Благоевград.

Г-н Йорданов, започва тазгодишното ви участие на републиканско ниво, какво очаквате и какви цели сте си поставили?

- Разбира се тази година ще е доста по трудно, защото сега трябва да защитаваме авторитета си на отбор № 1 в България. Очакванията са да преодолеем този съперник и да продължим в следващата фаза. Както винаги не си поставяме цели които да гоним на всяка цена. Играем мач за мач и до където стигнем, важното е да покажем едно добро лице с което да се гордеят всички които обичат мини футбола в Стара Загора.

Познавате отбора на Ел Класико с който трябва да играете във тази фаза на надпреварата, какво очаквате от предстоящата среща?

- Да познаваме съперника си и подхождаме със нужния респект и уважение към него. В предстоящата домакинска среща очаквам добра игра, спазване на поставените тактически задачи и разбира се победа, която да ни гарантира по спокоен реванш в Благоевград.

Подготвени ли сте и какво е настроението в отбора?

- Настроението е добро, почти всички сме здрави и подготовката ни протича по план. Миля че има какво да покажем.

Мислите ли че може да се допусне и доза подценяване предвид това че ги победихте миналата година на финалите в Слънчев бряг? Има ли със какво да изненадате съперника ви?

- Не съм в главата на всички футболисти но вече две седмици си говорим че не трябва да има и нотка на подценяване, въпреки гръмката победа миналата година. Предстоящите ни два мача срещу Ел Класико няма да имат нищо общо със тогавашния полуфинал във финалите които играхме в Слънчев бряг.

Надявам се всички които ще участват да подходят трезво към срещата и да се абстрахират от всичко останало. Трябва да се средоточим само върху нашето сегашно представяне.

Отправете вашия апел към всички които биха дошли да ви подкрепят.

- Благодарим на всички които ще дойдат да ни подкрепят, мисля че има с какво да ги зарадваме, ще играем за тях и имиджа на Стара Загора. Заповядайте в неделя от 14:00 часа и бъдете с нас, благодарим ви!Срещата ще се състои на 26 април, неделя от 14:00 ч. на игрището със изкуствена трева зад централна поща. 

Нека пожелаем успех на отбора и ги подкрепим в първото им препятствие по пътя към финалите!

резултати на живо

Няма мачове за избраната дата

рожденици