новини от региона

Михаил Михайлов от ФК.Стеф с впечатленията си от посещението в Лондон

Футболиста на шампионите посети "Уембли" и наблюдава мач на "трите лъва"

Михаил Михайлов от тима на ФК.Стеф бе Габровският представител, който имаше уникалната възможност да посети мач на легендарният „Уембли”. Той наблюдава на живо квалификационната среща за Евро 2016 между Англия и Литва. Ето и неговите впечатления за тридневното пребиваване в Английска земя. 

Мишо, представи се и разкажи как стигна да Лондон и „Уембли”?
Казвам се Михаил Михайлов и бях вице капитан на тима на ФК.Стеф. Поради лични ангажименти на нашият капитан и голмайстор на лигата, аз получих уникалната възможност да присъствам на срещата между Англия и Литва.

С кого беше в Лондон?
Бяхме група от единадесет човека. Голмайсторите на лигите в Стара Загора, Добрич, София и други градове, както и членове на ръководството на БАМФ. Компанията беше много весела и определено си прекарахме незабравими три дни.

Разкажи ни какво посетихте в английската столица.
Беше ни организирана туристическа обиколка на Лондон, която включваше много от историческите забележителности на града. Разгледахме Биг Бен, Бъкингамският дворец,Тауър бридж, парламента, обсерваторията в Гринуич и много други. Истинската тръпка преживяхме при обиколките на стадионите на Челси и Арсенал, Стамфорд Бридж” и ”Емирейтс”. „ Уембли” изобщо не го включвам в класациите там беше невероятно и фантастично изживяване.
 

На кой английски тим си фен?
На Арсенал и съм изключително щастлив, че имах възможността да посетя стадиона на моя отбор.

Разкажи ни за мача и за самият „Уембли”.
Мачът беше монолог на Англия срещу посредствен отбор на Литва. Превърна се в голово шоу на домакините с тотално надиграване във всеки един аспект на играта. Останах впечатлен от невероятната подкрепа на публиката, към всеки един играч, без значение каква е неговата клубна принадлежност. Наистина респектиращо поведение на местните фенове. За самият стадион каквото и да кажа ще е малко. Трябва поне веднъж в живота да се отиде там, за да се преживее и да се разбере какво е да си на „Уембли”.

Имаш ли амбиции да отидеш отново?
Като турист да- със сигурност. Сега съм в друг отбор и ще е по-трудно. А и честно казано в Неделната Лига на Габрово има достатъчно добри състезатели и мисля,че е редно и някой друг да преживее това, което изпитах аз през тези три незабравими дни в меката на футбола Лондон.  

БАМФ Габрово

 


 

резултати на живо

Няма мачове за избраната дата

рожденици