новини от региона

VIP Dent ще подкрепи кампанията "Да помогнем на Тина"

Двукратния шампион на България играе благотворителен мач в Кърджали срещу местния Байкал следващия уикенд

Отборът на VIP Dent ще гостува на Байкал (Кърджали) следващия уикенд, в благотворителен мач, целящ да събере средства в подкрепа на 29 годишната Тинка Гачева. Младата пловдивчанка страда от "Лимфом на Ходжкин" - тежка форма на рак. Жената има шанс за лечение в Турция, но за животоспасяващата операция са й необходими 72 хил. евро, предаде репортер на Plovdiv24.bg от специална пресконференция в Пловдив.

Тинка разказа, че през февруари е потърсила лекарска помощ, защото усетила малка бучка от лявата страна на шията си, но й изписали антибиотици. След няколко месеца обаче, след биопсия се оказва, че образуванието е злокачествено.

В Турция провеждат пет курса химиотерапия и когато всичко изглежда наред, болестта се завръща. Пълното оздравяване сега минава през трансплантация на стволови клетки, но за това са нужни 72 000 евро. Семейството няма парите, но има любов и воля за живот.

Заради това младото семейство на Тинка моли хората за помощ. Кампанията за набиране на средства се осъществява чрез поставени кутии за дарения в магазини, фризьорски салони в Пловдив, Кърджали, Бургас, Шумен, Стара Загора, София. Който желае, може да подпомогне Тинка и чрез дарение на банкова сметка:

ЦЕНТРАЛНА КООПЕРАТИВНА БАНКА
Дарителска сметка на името на Тинка Ивова Гачева
BIC код CECBBGSF

В ЛЕВА: BG69 CECB 9790 40A5 5097 01
В ЕВРО: BG13 CECB 9790 44A5 5097 00


Във Фейсбук има и страница "Да помогнем на Тина", къде също има информация за младата жена и варианти за помощ.


източник: www.plovdiv24.bg

резултати на живо

Няма мачове за избраната дата

рожденици