новини от региона

Кмета Живко Тодоров се срещна със супер шампионите на България по мини футбол

Градоначалника награди АФК.ВЕРЕЯ 1995 за постигнатия голям успех

Кметът на Стара Загора Живко Тодоров се срещна с носителя на Суперкупата на България по минифутбол – АФК Верея 1995. Старозагорският тим спечели трофея през изминалия уикенд, след като във финалния мач игран в Ловеч надви отбора на Левски Паталеница от Пазарджик. 

„Може би това е най-големият успех в аматьорския футбол, който е постигнат на „малки вратички” от старозагорски отбор.” – заяви Тодоров във встъпителната си реч. „ Искам да им пожелая успех, да продължават да спортуват, защото спортът е здраве, удоволствие, емоция, която е в правилното направление. Пожелавам им успех и в останалите турнири, защото за Стара Загора е гордост да имаме шампиони.” - сподели още кметът на Стара Загора.

Тодоров подари на треньора на тима Георги Йорданов знамето на града, с пожелание при следващия спечелен трофей, то да се вее гордо от победителите. Освен знамето, градоначалникът награди победителите със специална грамота, футболна топка, както и възможността да използват напълно безплатно за подготовка и тренировки спортните общински бази. От своя страна АФК Верея връчиха на Тодоров благодарствен плакет, златния медал от Суперкупата, както и специално направена тениска на клуба с неговото име.

Освен футболистите на АФК Верея, на брифинга присъства и регионалният представител на Българска асоциация минифутбол – Събин Калчев, който също сподели, че това е най-високото стъпало в този спорт в България. 

„Аз съм много радостен и горд с успеха на АФК Верея Стара Загора. Той дойде след много труд и положени усилия от страна на момчетата, които бяха възнаградени за постоянството си през годината. И най-вече приятелската атмосфера, която цари в отбора им донесе сплотен колектив, след което закономерно дойдоха и успехите. Надявам се и други Старозагорски отбори да повторят този триумф, защото това е таванът на мини футбола в България, а защо не и да представляват страната ни на световни и европейски първенства.” –  допълни Калчев.

резултати на живо

Няма мачове за избраната дата

рожденици