новини от региона

ОЦП спечели СУПЕР КУПА НА ГФЛ СЛЕД ПОБЕДА С 3:2 НАД ШАМПИОНА VIP DENT

ОЦП спечели СУПЕР КУПА НА ГФЛ след победа с 3:2 над шампиона VIP DENT. След като спечелиха всички финали през 2014г, и извоюваха промоция в елита за новия сезон, футболистите от завод КЦМ поставиха високо летвата на очакванията за предстоящото първенство, нанасяйки първо поражение на шампиона. Очакванията за зрелищен двубой се оправдаха. Шампионите от VIP Dent бяха отстранени от турнира КУПАТА НА ПЛОВДИВ, именно от ОЦП, така финалът преди началото на сезона беше идеална възможност "черно-белите" да се реваншират. Не така мислиха "зелените", които излязоха напред в резултата още в третата минута, след перфектна комбинация между Никола Праматаров и Румен Генев, превърната от последния в попадение. Пет минути по-късно отбраната на шампионите бе матирана отново от двете остриета на съперника, като този път Праматаров се разписа, след асистенция на Генев. VIP Dent реагираха като ужилени и секунди по-късно върнаха едно попадение, чрез Николай Петров, след чудесен пас на Николай Павлов. Едва сега, "черно-белите" осъзнаха, че имат да играят финал и значително подобриха играта си, която в първите минути просто липсваше. Двата тима станаха силно предпазливи и не рискуваха, дебнейки грешки на противника. При този резултат дойде полувремето.

VIP Dent стигнаха до обрат през второто полувреме, след като натиснаха съперника си от самото му начало. След серия от пропуски се стигна от 29-та минута, когато прострелно центриране на Христо Чалъков, бе засечено от Мустафа Мехмедов за 2:2. Изглеждаше, че това вдъхновява шампионите и те поемат инициативата в срещата. Играта се изостри, като двата тима се хвърлиха със всички сили да гонят победата. Тогава в 35-тата минута на срещата, носителят на Купата на Пловдив, попари щаба на шампионите. Мощен изстрел на Димитър Джонджуров бе спасен доста трудно от пазилия за "черно-белите" в тази среща Христо Трифонов. За негово нещастие, топката се озова в краката на Йордан Ковачев, чиято тупалка се оплете в мрежата за победното 2:3, без да остави никакви шансове за стража. Оттук до края на срещата, ОЦП се прибра да брани преднината си, като разчитаха на това, да не оставят шансове на феноменалното нападение на VIP Dent да се развихря. Те от своя страна пропиляха и малкото открили им се възможности за гол, докато смъртоносните атака на "зелените" се разминаваха на косъм от ново попадение, само поради липсата на късмет и на феноменалните изяви на Трифонов. 

Така, очакванията за реванш от страна на шампионите не се състоя, докато ОЦП се доказа отново като турнирен играч, спечелвайки първата си купа за сезона. "Зелените" дадоха сериозна заявка, че независимо от ролята си на новак в групата, то те ще бъдат основен претендент за детрониране на VIP Dent. За неутралния зрител, мачовете между двата тима от 14-ти и 29-ти кръг ще се чакат с голямо нетърпение.резултати на живо

Няма мачове за избраната дата

рожденици