новини от региона

Докторите и Шаолински футбол откриха Купата на Лигата в Кърджали

Съставите на "Докторите" и "Шаолински футбол" поделиха точките в откриващия мач на турнира по мини футбол "Купата на Лигата". Двата отбора изиграха изключително коректен и интересен двубой. В срещата по-добре влязоха момчетата на дебютанта в турнирите на БАМФ Кърджали "Шаолински футбол" и благодарение на това успяха да излязат напред в резултата след попадение на представилия се много силно Ренал Юмер. Селекцията на Шенол Мехмед изигра добро първо полувреме и заслужено се оттегли на почивката с гол аванс. Втората част обновеният състав на "Докторите" показа друго лице и потърси по напористо изравнителното попадение. След две греди и няколко неуспешни опита за попадение такова все пак падна след хубаво изпълнение на бранителя Рейхан Мехмед който с този много важен гол си спечели наградата "Играч на мача". В малкото оставащо време на този доста равностоен мач положения не липсваха, но до други попадения така и не се стигна. 
Във втората среща от група "А" друг дебютант също впечатли. В нея новакът  от Черноочене "Twins" спечели с 4:2 срещу силният състав на "Джебел 1928". Момчетата на младият мениджър Ферджан Али показаха изключително приятен футбол и страхотно спортсменско поведение. Те започнаха по-добре срещата и поведоха рано рано след гол на Мюмюн Мюмюн. Кемал Мехмед покачи на 2:0 малко преди края на първата част, а през втората на два пъти за 4:0 се разписа Мерт Мюмюн, който стана и "Играч на мача". Джебелчани се събудиха през втората част и също имаха няколко добри ситуаци, от които обаче успяха да реализират само две. Първо Мустафа Исмет, а малко след това и Джемил Салибрям намалиха резултата, но за нещо повече в срещата нямаше време. 
В среща с огромен заряд от група "B" шампионът от "PARADISE CUP" - "Арда" победи шампионът от "Коледния турнир" - "Приятели Юнайтед" с 2:1. Дербито започна изключително нервно и на няколко пъти прехвърчаха искри. В резултат на това бяха показани пет жълти картона, два от които доведоха и до червен за Кирил Брестовички, който преди това се отчете с две асистенции към Петър Пешев, който пък благодарение на двете си решаващи попадения бе избран за "Играч на мача". В самия край на срещата Радко Христов намали резултата след подаване на Асен Кисьов и оформи крайният резултат в срещата. Предстои ДК на БАМФ Кърджали да вземе решение за наказанието на провинилия се състезател от състава на "Арда". 
В последната среща от приятно прохладната четвъртък вечер "Зелениково" победи  дебютанта "Ботев" с 3:0 в изключително коректен и приятен за наблюдаване двубой. Срещата бе много равностойна, но все пак момчетата на Бирол Садула успяха да грабнат трите точки след класическа победа. Точни за бяло зелените бяха Сабри Сабри, Алтан Якуб и Бекир Мустафа, който грабна и приза за играч на мача. Съставът на новака "Ботев" също показа едно много приятно лице, което им донесе доста симпатии от страна на не малката публика, която наблюдаваше срещите от първия ден на второто издание на "Купата на Лигата" в Кърджали.

резултати на живо

Няма мачове за избраната дата

рожденици