новини от региона

Условия за участие през сезон 2015

За да участвате през сезон 2015 на ГРАДСКА ФУТБОЛНА ЛИГА трябва да изпълните следните условия: 

1. Да имате регистриран отбор в системата, като притежавате потребителско име и парола на отбора. (Виж как става това тук) 

2. Да картотекирате минимум 8 футболиста за сезон 2015 в отбора си. Записването на играчите се прави електронно, online на сайта, като се впишете с вашето потребителско име и парола. На всеки записан играч трябва да бъде качена снимка, на което ясно и разпознаваемо се вижда лицето на футболиста. Ако снимката не отговаря на изискванията, картотека не може да се направи, а оттам няма да може да участва в мачовете. Освен снимка, на всеки играч трябва да бъде дадена позиция,на която се състезава и състезателен номер, отговарящ на екипировката му.

3. Всеки играч, който може да се картотекира в даден отбор, трябва да има действаща картотека. Тя се прави за срок от една календарна година и с нея футболистът може да участва във всички надпревари и турнири на Градска Футболна Лига, БАМФ и EMF. Цената на картотеката за 365 дни е 12лв.

Играчи, без действаща картотека няма да бъдат допускани в игра, защото системата ще блокира участието им автоматично.

4. За да запишете отбора си за Сезон 2015 трябва да заплатите следните такси:

* Такса за участие - 36лв

* Депозит от два предплатени мача - 72лв (покрива последните два мача през сезон 2015г)

5. За да участвате в Сезон 2015, отборът ви трябва да има минимум екип, включващ еднакви тениски с различни номера на гърба. Отбори без екипи не могат да участват в шампионата. Нови отбори, могат да ползват отсрочка, но тя се заявява предварително на организаторите. Повече от 1 месец отсрочка не може да бъде направена. Разрешено е да се играе само в футболни обувки с малки гумени бутонки - тип стоножки. Забранява се носенето на футболни обувки за естествена трева с пластмасови, метални и прочие бутони. Изключения не се допускат. ЗАБРАНЕНО Е ПОЛЗВАНЕТО НА ЕКИПИ, НА КОИТО ИМА ЕМБЛЕМИ НА КОНКУРЕНТНИ ЛИГИ. Подобни екипи може да се ползват само, ако на екипа има и логото на ГФЛ (логото може да изтеглете от тук).

6.  Извлечение от правилата:

играе се 2 полувремена по 25 мин

* в игра са 5 полеви играчи + вратар, с право на неограничен брой смени (хокеен тип смени)

* в игра могат да са само играчи записани в системата с действаща картотека - редовен състезател. Ползването на нередовни състезатели води до служебна загуба за отбора.

* при получаване на жълт картон, наказания състезател излиза за 5 минути извън игра, а на него място влиза смяна. Ако няма смяна, отборът играе в намален състав.

при получаване на червен картон, наказания състезател излиза извън игра, като напуска пределите на игрището, а на него място влиза друг играч след 5 минути. По време на пет минутното наказание, отборът играе в намален състав. Втори жълт картон е автоматично червен картон.

* тъч се изпълнява с крак, а защитаващия се отбор стои на минимум 3 метра от топката.

* при изпълнение на пряк и непряк свободен удар, защитаващия се отбор стои на минимум 4 метра от топката.

* при изпълнение на ъглов удар, защитаващия се отбор стои на минимум 5 метра от топката.

* всеки отбор има право на едно отлагане на двубой (без значение от турнира) до лятната пауза и едно след това. Отлагания не се прехвърлят за следващ сезон. Отложените срещи се играят в събота, същата седмица.

всеки играч, който има картотека, може да играе се нея и в Пловдив и в Асеновград, без да заплаща нищо допълнително.

* Трансферният прозорец ще се затвори след изиграването на 2 кръг от шампионата. До тогава отборите ще могат да добавят и премахват свободно играчи в състава си. След затваряне на прозореца, отборите ще могат само да добавят нови играчи, неограничено, до достигане на максималната квота от 20 играча. Изчистване на листите може да се направи отново по време на летния трансферен прозорезц, който ще се отвори с края на последния мач от пролетния полусезон и ще се затвори след изиграване на първите мачове от есенния дял на първенството. Последните три кръга от шампионата, отборите нямат право да добавят нови играчи. Те доиграват с наличните футболисти, като включително с тези играчи участват в баражите за влизане и оставане във ВИСША ЛИГА.

* отбор, който не се яви на среща от шампионата без предупреждение, следва да заплати глоба в размер на 72лв (покрива цялата сума на срещата). Ако отборът се обади в деня на мача (по-малко от 24 часа преди двубоя), че няма да участва в дадената среща, следва да заплати глоба в размер на 36лв. Ако отборът се откаже от участие в даден мач и предупреди организаторите до един ден преди срещата, губи мача служебно и не заплаща допълнителни наказателни такси. При второ неявяване, дори и с предупреждение, отборът заплаща глоба от 36лв. Третото неявяване изключва отбора от шампионата до края на сезона. Отбор от ВИСША ЛИГА, който не се яви в мач от последните 3 кръга на шампионата се счита за изпаднал, независимо от класирането си до момента.  

7. Победителят във ВИСША ЛИГА ще бъде обявен за шампион за 2015г. Той печели квота за турнира ШАМПИОНСКА ЛИГА 2016г. Завършилите на второ и трето място във ВИСША ЛИГА печелят квоти за турнира ЛИГА БЪЛГАРИЯ 2016г. 

резултати на живо

Няма мачове за избраната дата

рожденици