новини от региона

ФК Мастило е шампион на Лига Кърджали кръг преди края

Отборът по мини футбол на "Мастило" стана първият шампион на "Лига Кърджали". Момчетата на Димитър Петков си осигуриха титлата в "Лига Кърджали" кръг преди края. Бяло червените изиграха перфектно първо полувреме срещу "Импулс" и заслужено поведоха с 4:0. Автори на попаденията станаха Еленко Стойчев, Борислав Големанов и Марио Ничев, който се разписа на два пъти. Момчетата на "Мастило" явно решиха, че срещата е приключила и започнаха доста неубедително втората част. Последваха много силни минути на "Импулс" и три безответни попадения на Мехмед Раим, Халим Халим и Юсеин Тасим. Тези попадения вдъхнаха увереност на момчетата в бяло черно и те тръгнаха да търсят сензационният обрат. Две невероятни контраатаки на шампионите завършени от Марио Ничев, обаче доведоха нещата до крайното 6:3, с което "Мастило" подпечата титлата си. Попаденията и добрата игра на Марио Ничев пък му осигуриха наградата "Футболист на седмицата". 
В друг двубой от кръга "Приятели Юнайтед" и "Арда 1924" завършиха за втори път през сезона 2:2. Срещата започна по-добре за борещия се за място в топ три "Приятели Юнайтед" и те реализираха чрез Николай Аргатов. Последва отговор на Димитриос Николов, който изравни за "Арда 1924". В самият край на полувремето Светослав Топчиев даде отново аванс на джебелчани, като по този начин той и съотборниците му дадоха сериозна заявка дори да изместят "Арда 1924" от втората позиция. Това все пак не се случи след като в последните секунди на двубоя Благовест Саръев оформи крайният резултат 2:2 и по този начин гарантира среброто за своите. По този начин за момчетата от "Приятели Юнайтед" остана да се борят за третото място, като за да постигнат целта си те се нуждаят от задължителна победа в последният кръг срещу коравия състав на "One Minute". 
В друг не по-малко малко интересен двубой два отбора играещи за честта си предложиха страхотен спектакъл в който двамата вратари Светлозар Къркеланов и Ерай Дурмуш бяха над всички. Срещата между "Докторите" и "Pripek" завърши 4:2 в полза на припекчани. Петьо Христов откри за "Докторите", а в края на полувремето Ивайло Аргатов изравни. Отново Петьо Христов даде аванс на своите в началото на втората част, но десетина минути преди края "Pripek" изравни чрез Георги Касабов. Четири минути преди края отново Касабов реализира за припекчани, а в самия край на срещата Иван Башев оформи крайният резултат 4:2. По този начин състава на "Pripek" ще завърши осми в крайното класиране, а "Докторите" ще останат девети от тринадесет отбора. 
Идните неделя и понеделник ще се проведе последният кръг на "Лига Кърджали", а веднага след срещите в понеделник ще бъдат наградени заслужилите. На награждаването ще бъдат връчени шампионската титла, купи за вторият и третият в класирането както и медали за първите три отбора. Организаторите са предвидили купа за феърплей, както и специални поименни плакети за представители на отбори и длъжностни лица спомагащи за развитието на мини футбола в региона а също така и много индивидуални награди. Ето и какви ще бъдат индивидуалните отличия: 
Най-добър вратар, най-добър защитник, най-добър полузащитник, голмайстор, най-полезен играч, най-техничен играч, най-добър нападател, най-красив гол, асистент номер 1, най-атрактивен играч, най-коректен играч, най-добър лидер. 
 

резултати на живо

Няма мачове за избраната дата

рожденици