новини от региона

Трима състезатели с основни заслуги за победите на своите отбори в "Лига Кърджали"

Разбира се, когато в отборен спорт като мини футбола един отбор спечели то винаги победата е отборна и заслугите са на целият състав. Все пак понякога се случва някой измежду всички да изпъкне и да има основна роля в дадена среща по един или друг начин. Вчера в първенството по мини футбол в Кърджали имаше три срещи, като и в трите от тях имаше  някой, който впечатли една идея повече с изявите си.

Фахри Тасим бе в основата на всичко по интересно в атака в мача между неговия "One Minute" и "Pripek". Капитанът на червените отбеляза четири попадения и асистира също толкова пъти на двамата си нови съотборници Осман Шакир и Касим Мехмед, които се разписаха по два пъти. Срещата завърши 8:4 а Фахри участва във всички попадения на своя тим и заслужено печели наградата "Футболист на седмицата". Попаденията за припекчани реализираха Ивайло Аргатов, Георги Касабов и братята Милен и Иван Башеви. 
Силно присъствие на един футболист имаше и в срещата "Арда 1924" и "Докторите", завършила 6:1. В тази среща един от най постоянните състезатели на "Арда 1924" Димитриос Николов не успя да се разпише, но пък изработи пет от шестте попадения за своите. Той асистира по два пъти на бранителите Венцислав Хаджиев и Благовест Саръев и веднъж на Васил Чолаков. Последният пък подаде в последната минута на съотборника си Георги Ганев, който също записа името си сред голмайсторите. Почетното попадение за "Докторите" вкара младият Толга Халибрям, като той успява да се разпише във втори пореден двубой.
Футболист с ключови докосвания имаше и в дербито между "Balkanstroy" и "Мастило", което започна много интересно с хубави положения и пред двете врати, но за съжаление завърши с повече спорове от колкото футбол. Там две от трите попадения за сините бяха дело на Бедри Халибрям, който успя да се разпише цели шест пъти в последните три мача. Другото попадение за победата с 3:2 бе дело на Халим Реджеб. Точни за "Мастило" пък бяха Марио Ничев и Илхан Шабан. 
Във вторник и сряда предстоят нови четири срещи от "Лига Кърджали". Ето кои са те:

ФК "Приятели Юнайтед" - ФК "Импулс"
ФК Арда 1924 - FC "One Minute"
ФК Докторите - FC Global Net
ФК Джебел 1928 - ФК Мастило 

резултати на живо

Няма мачове за избраната дата

рожденици