новини от региона

Пламен Герганов: Станислав Величков е един от най-добрите вратари в цялата лига и с него сформирахме отбора на Датекс

В Сърбия винаги сме по-силни в третото полувреме

Разговаряме с един от лидерите на Датекс Пламен Герганов за старта на сезона и амбициите пред отбора.

Въпреки дъжда направихте много добър мач срещу Ipsos 1:1-Как оценявате представянето на тима?
- Изиграхме мача отлично предвид проливният дъжд. Разчитахме главно на контраатаки, защото не успяхме да се съберем всички момчета от отбора и трябваше да играем малко по дефанзинвно и за наша радост стигнахме до равен резултат.  Момчета от Ipsos атакуваха през по-голямата част от мача, но добрата ни игра в защита  и тази на вратарят ни донесе точката за нашият отбор. 

Доволен ли си от твоята  игра-все пак отбеляза гола за тима си?
- Бих казал, че съм доволен от моята игра най-вече в защита, защото предотвратих два гола в нашата врата. Колкото до отбелязаният гол бих казал, че се получи добра контраатака видях възможност за далечен удар, след което стрелях и вкарах във вратата на противника. Доволен съм и от всички момчета отбора, защото не харесвам само даден човек да бъде засипван с похвали, все пак футбола е отборен спорт, а не индивидуален 

Какви са амбициите на Датекс за настоящия сезон в Newton IT Championship?
- Амбициите пред отбора са възможно най-много спечелени точки през пролетният сезон. Всеки мач е срещу труден противник и всяка спечелена точка спомага за изкачването ни напред в класирането както и за по-добър старт през новият сезон понеже точките спечели сега се разделят на половина и с тях стартираш през есенният сезон. 

Направихте добра предсезонна подготовка в Сърбия-ще даде ли резултат в редовния сезон?
- За момента дава резултат, но до края на първенството има много мачове и нищо не знае. Представихме се добре в Сърбия, но малшанса не ни позволи да излезем от групите за разлика от третото полувреме където представянето ни е повече от блестящо. Ако имаше класиране за трето полувреме със сигурност  щяхме да бъдем на призовата тройка (смее се)  

Имате брилянтен вратар в лицето на Станислав Величков-това ли е най-добрата позиция в отбора?
- Определено Станислав Величков е един от най-добрите вратари в цялата лига и не случайно има няколко индивидуални награди през последните сезони. Ако беше вратар в някой от най-силните отбори в ИТ лигата според мен има реален шанс и да бъде дори национал по минифутбол. 

 Разкажи малко за твоята футболна кариера -на кой отбор си юноша и от колко време играеш минифутбол?

- Футбол играя от доста малък може би 5/6 годишен. До 15 годишен играх в различните гарнитури на Миньор Раднево, защото съм роден в град Раднево.След като се преместих в София тренирах в Славия, но престоят ми там беше около година и спрях с футбола голям терен. Веднага след това започнах да играя минифутбол с приятели по различни турнири докато се стигне до момента в който започнах работа в Датекс и съответно заедно със Станислав Величков сформирахме отбор по минифутбол през 2013 година. 

Пожелай нещо на феновете на минифутбола
- На всички почитатели на минифутбола пожелвам много приятни моменти с любимата игра и без контузии, защото здравето е едно от най-важните неща в живота.  

резултати на живо

Няма мачове за избраната дата

рожденици