новини от региона

Импулс се завърна в топ 4 на Лига Кърджали

Отборът по мини футбол на "Импулс" надделя трудно над ФК "Джебел 1928" с 3:2 в директен сблъсък за влизане в топ четири на "Лига Кърджали". Получи се равностоен двубой с много футболни достойнства, като в срещата първи поведоха джебелчани след като президента на тима Метин Халил изработи попадение за Юзджан Шабан, който се намира в страхотна форма. В краят на първата част, обаче само в рамките на една минута момчетата от "Импулс" успяха да обърнат след попадения на Мехмед Раим и Хасан Якуб. Картинката не се промени и през втората част и двата отбора продължиха да създават положения пред едната и другата врата. В краят на срещата за пореден път в герой за своите се превърна Мехмед Раим, който след асистенция на капитана и организатор Бекир Сюлейман успя да се разпише за 3:1. Капитанът на "Джебел 1928" Юксел Мехмед също изигра своята роля в срещата асистирайки на Али Мехмед за 3:2 в самия край на двубоя, но това не стигна на джебелчани за нещо повече в срещата.
В друг мач от кръга "Ю ЕС Инженеринг" надви драматично "Global Net" с 2:0 след попадения в самия край на двубоя. Червените от "Ю ЕС Инженеринг" изиграха силен двубой срещу осакатения отбор на "Global Net", но добрата игра в защита на Иван  Вълчев, страхотният рефлекс на Димитър Митрев и гредата на четири пъти бяха на път да спрат устрема им. Силен двубой за "Ю ЕС Инженеринг" направи Адем Бехчет, който на няколко пъти се понрави с добри изяви при опасни контраатаки на "Global Net", а не пропускаше удобна възможност и да участва в атаките на своите. На няколко добри позиции излезе и Мехмед Мехмед, но за съжаление на своите не успя да се разпише. Седем минути преди края все пак гол падна за червените, а в герой отново се превърна Юсеин Тасим, който уползотвори прекрасно центриране на Рейхан Етем. В последната минута от срещата след хубав пас на Алпай Сюлейман отново точен бе добре познатият Юсеин Тасим. За съжаление на "Global Net" този път участие не успя да вземе и емблематичната фигура за тима Евгени Георгиев поради травма, но затова пък в състава този път личеше името на президента Лазар Попов, който на няколко пъти подсказа на съдията за отсъждания в ощърб на своя отбор, като по този начин за пореден път доказа, че е огромен привърженик на феърплея. Въпреки интригата, която бе жива до края на срещата похвални бяха действията и на президента на "Ю ЕС Инженеринг" Осман Фикри, който след като отбора му поведе в края на двубоя на няколко пъти лично се затича да вземе топката, за да я върне бързо в игра. С това си действие Осман също доказа, че е един от хората в лигата, които определено схващат замисъла  на организаторите Альоша Синабов и Благовест Саръев, а именно в турнирите на БАМФ да се търси преди всичко развлечение, а не кой знае какви резултати.
В друг двубой от първенството на БАМФ Кърджали "Арда 1924" най накрая се отпуши и успя да победи FC "Pripek" с 10:3. Сините трудно реализираха създадените си положения в последните срещи, но днес играта им потръгна и с по две попадения се отчетоха  железният бранител Димитриос Николов и легендата на тима Емил Щерев - Недро. Най-добрият футболист в лигата за октомври Цанко Чаушев отбеляза хеттрик, а четири на брой  бяха попаденията реализирани от бижуто в състава на кърджалийци Ерай Салиф. На вратата на "Арда 1924" на няколко пъти котешки рефлекс демонстрира стражът Кязим Емин - Колин. Въпреки това за отбора от Припек хеттрик  успя да реализира един от най-дейните на терена капитанът Иван Башев, който заедно с Мехмед Раим и Ерай Салиф се намесва в борбата за голмайсторския приз. След изиграните срещи от седми кръг тримата имат по десет попадения, а лидер продължава да е Юзджан Шабан от "Джебел 1928" с тринадесет гола. Втори с дванадесет попадения е Александър Димитров от "Граничар - Кирково".  

резултати на живо

Няма мачове за избраната дата

рожденици