новини от региона

Шампион на България спря Арда 1924 за осминафиналите на Шампионска Лига по мини футбол

Шампионът на България по мини футбол за 2018г - "КЦМ 2000 ГРУП" отстрани кърджалийският ФК "Арда 1924" в баража за осминафиналите на "WINBET ШАМПИОНСКА ЛИГА" след трудна победа с 1:0.
Представителят на град Кърджали в най-силният турнир по мини футбол в страната се представи изключително добре в надпреварата. Момчетата на "Арда 1924" излязоха от предварителната групата след като записаха победа с 6:3 над шампиона на Карлово - "Hott" и загуба от силният пловдивски отбор - "Тарос Трейд" с 1:3.
По регламент първите два тима от всяка група с по три отбора  играят допълнителен бараж за достигане до осминафиналната фаза. Загубилите в този етап получават право на участие във квалификациите на вторият по сила турнир в страната -" Лига България". 
След като вече си беше осигурил участие в "Лига България", на дебютантът "Арда 1924" се падна най-трудната задача - бараж срещу най-добрият отбор по мини футбол в страната към момента - "КЦМ 2000 ГРУП" - Пловдив. Пловдивчани записаха победи с 5:0 и 7:2 в предварителната група. Сините от Кърджали нито за момент не се уплашиха от именития си съперник и се опитаха да играят като равен с равен срещу шампиона и го направиха. За тяхно съжаление липсата на късмет и може би малко повече опит не им достигна за нещо повече от достойното представяне срещу "КЦМ 2000 ГРУП". По този начин след минималната загуба с 1:0 на баража, републиканската приказка за "Арда 1924" ще продължи в "Лига България". Освен добрата игра момчетата от Кърджали спечелиха симпатиите на всички с коректността и поведението си, което е типична черта за техният отбор.

Отборът на ФК "Арда 1924" игра в състав:

Шабан Исмаил, Кязим Емин, Селчук Коджаахмед, Димитриос Николов, Емил Щерев, Благовест Саръев, Цанко Чаушев, Николай Терзиев, Дениз Мехмед, Васил Чолаков, Любомир Стефанов и Ахмет Халим

Екипът на БАМФ Кърджали и ФК "Арда 1924" пожелават успех на "КЦМ 2000 ГРУП" в понататъчното им участие в надпреварата!  

резултати на живо

Няма мачове за избраната дата

рожденици